У Львівській області визначено території підприємств площею 86,4 га для рекультивації, на яких планується створення індустріальних парків

У Львівській області визначено території підприємств площею 86,4 га для рекультивації, на яких планується створення індустріальних парків

10.01.14 16:28 0 970
Відповідно до розпоряджень голови Львівської ОДА Олега Сала, затверджено технічні документації із землеустрою щодо інвентаризації та подальшої передачі до комунальної власності Новороздільської міської ради та Яворівської районної ради земельних ділянок ДП “Новояворівське державне гірничо-хімічне підприємство “Сірка”, ДП Новояворівське державне підприємство “Екотрансенерго” для ведення виробничої діяльності. Йдеться про ділянки загальною площею 40 га.

Також розпорядження стосується й земельної ділянки загальною площею 46,4 га Роздільського державного гірничо-хімічного підприємства “Сірка”.

На цих земельних ділянках запланована реалізація проекту PBU/0486/11 “Розвиток підприємництва шляхом надання ділянок для реалізації інвестиційних проектів у місті Любачів та ґміні Любачів, а також відновлення деградованих земель Яворівського району та м. Новий Розділ” у рамках Програми Транскордонної Співпраці Польща-Білорусь-Україна 2007-2013. Обласна державна адміністрація координувала роботу стосовно залучення грантових коштів за цим проектом на загальну суму близько 17 млн. грн. Цим проектом передбачено проведення рекультивації 86,4 га територій вищевказаних підприємств, на яких планується створення індустріальних парків.

Зазначимо, програма розроблена в рамках Європейського Інструменту Сусідства та Партнерства. Партнерами проекту з польської сторони є ґміна Любачів, з української – Новороздільська міська рада та Яворівська районна рада.

Довідка:

На території діяльності Роздільського державного гірничо-хімічного підприємства “Сірка” та державного підприємства “Новояворівське державне підприємство “Екотрансенерго” (правонаступник Яворівського ДГХП “Сірка”) виконувалися комплексні проекти з рекультивації порушених гірничими роботами земель, ліквідації сірчаних кар’єрів, відновлення екологічної рівноваги та ландшафту в зоні їх діяльності. Фінансування вказаних комплексних проектів здійснювалось за кошти Державного бюджету України, зокрема згідно з укладеною між Львівською обласною радою та Кабінетом Міністрів України угодою щодо соціально-економічного розвитку Львівської області на 2008-2013 р.р.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ