На Житомирщині розпочалися благодійні вечори колядок

На Житомирщині розпочалися благодійні вечори колядок

10.01.14 08:09 0 967
Вже третій рік поспіль у нашій області проходять благодійні вечори колядок. Традицію започаткувала Житомирська єпархія Української православної церкви. Так щороку в тринадцяти районах регіону, що входять до єпархії, організовуються вечори відпочинку для всіх бажаючих за участі сольних виконавців та хорових колективів, які співають традиційні українські колядки. Під час концертів збирають гроші на оздоровлення дітей-сиріт.

За два роки було оздоровлено 80 діточок, що переважно проживають у невеличких поліських селах, є соціальними сиротами і виховуються родичами-опікунами, які, на жаль, часто не можуть забезпечити повноцінне піклування про дитину через брак матеріальних коштів.

У 2013 році на благодійних вечорах колядок по області було зібрано 70 тис. грн. На відпочинок та оздоровлення 40 дітей влітку використали 90 тис. грн. Залучали на ці цілі й інші кошти та пожертвування від меценатів.

Дітей оздоровлюють у таборі із символічною назвою «Стежинка до Бога» в селі Дениші. Цей заклад відрізняється від інших лише тим, що разом із вихователями із дітками спілкуються священнослужителі. З малих років дітей навчають творити добро, як роблять це для них інші, залишаючи кошти у скриньках на благодійних вечорах колядок. У санаторії малеча оздоровлюється фізично та духовно.

Під час прес-конференції для представників засобів масової інформації щодо інформаційного звіту про оздоровлення дітей-сиріт в літній період 2013 року керуючий Житомирською єпархією Української Православної Церкви архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим зазначив, що у 2014 році планують оздоровити більшу кількість дітей та протягом більш тривалого часу. Попередні два роки діти перебували у таборі 14 днів, у цьому році є мета збільшити час відпочинку до 21 дня для кожної малечі.

Цьогоріч гроші на оздоровлення дітей збирають не лише під час проведення вечорів колядок. Кожна небайдужа людина може долучитися до доброї справи і кинути кошти до скриньки в будь-який час у храмах. За словами архієпископа Житомирського та Новоград-Волинського, на – 9 січня 2014 року – вже зібрано 26 тис. грн.

Благодійні вечори колядок стартували із Новограда-Волинського 8 січня, де було зібрано 5 тис. 293 грн. Далі естафету приймає Черняхів – 9 січня, потім до благородної справи долучаться Попільня, Коростишів, Житомир, Бердичів, Сінгури та Андрушівка.

Нагадаємо, що минулого року в обласному центрі на концерті було зібрано 22 тис. грн. Тому є сподівання, що й цього року Житомир порадує небайдужими людьми. Усі бажаючі запрошуються на благодійний вечір колядок на 15.00 12 січня до Житомирського академічного українського музично-драматичного театру ім. І. Кочерги. Колядки співатимуть архієрейський хор Свято-Преображенського кафедрального собору Житомира, хорова капела «Орея», а також архієрейський хор із Закарпаття. Вхід на захід безкоштовний, але серед глядачів проноситимуть кошики, у які кожен зможе пожертвувати кошти на добру справу - оздоровлення дітей.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ