У Пакистані вбили чільного офіцера поліції

У Пакистані вбили чільного офіцера поліції

10.01.14 12:25 0 993
У місті Карачі на півдні Пакистану вбили відомого в усій країні офіцера поліції, якого називали «найкрутішим поліцейським» Пакистану за його безкомпромісну боротьбу зі злочинністю і з ісламістськими бойовиками з руху «Талібан». Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Суперінтендант (підполковник) Чаудгрі Аслам, начальник відділу кримінальних розслідувань поліції провінції Сіндг, центром якої є Карачі, загинув унаслідок потужного вибуху на шляху його автоколони, від якого загинули ще двоє чи троє працівників поліції. Вибух, який було чути по всьому місту, цілком знищив його панцирне авто.

Відповідальність за вбивство відразу взяли на себе пакистанські таліби. Як заявив рух «Техрік-е-Талібан Пакистан», це помста за жорстоке, за їхніми словами, ставлення Чаудгрі Аслама до затриманих поліцією талібів.

Це був щонайменше третій замах на його життя, а, за деякими підрахунками, уже дев’ятий. Зокрема, два з половиною роки тому таліби таранили автом із вибухівкою його будинок, але тоді ні він сам, ні його родина не потерпіли.

Чаудгрі Аслам (у білому) на місці вибуху в його будинку в Карачі, фото 19 вересня 2011 року Прем’єр-міністр Пакистану Наваз Шаріф засудив напад і заявив, що «боягузливі акти терористів не зламають волі нації».

Пакистанський ісламістський рух «Талібан», споріднений із однойменним в Афганістані, веде боротьбу проти влади Пакистану, переважно у прикордонних із Афганістаном територіях, але останніми роками також посилює свій вплив у провінції Сіндг і в деяких районах 18-мільйонного Карачі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: Стан усіх постраждалих під ...

КОМЕНТАРІ