Голова Тернопільської ОДА доручив у семи районах створити належні умови для функціонування підрозділів екстреної медичної допомоги

Голова Тернопільської ОДА доручив у семи районах створити належні умови для функціонування підрозділів екстреної медичної допомоги

10.01.14 10:18 0 866
Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Валентин Хоптян підписав розпорядження про реалізацію в області Закону України „Про екстрену медичну допомогу”. Очільник регіону доручив у Бучацькому, Зборівському, Козівському, Монастириському, Підгаєцькому, Борщівському та Кременецькому районах забезпечити завершення процесу оформлення-передачі майна, підписання договорів оренди відповідно до прийнятих рішень районних рад та створити належні умови для функціонування підрозділів екстреної медичної допомоги на місцях.

Крім цього, очільник області доручив директорові департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації та головному лікареві комунального закладу Тернопільської обласної ради „Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” забезпечити створення додаткових пунктів постійного та тимчасового базування бригад Е(Ш)МД з метою 20-хвилинного доїзду до хворого в сільській місцевості. Також голова ОДА вимагає посилити контроль за формуванням регіональної оперативно-диспетчерської служби та забезпеченням автомобілів GPS- навігаторами.

Робота з реформування галузі охорони здоров’я, зокрема в частині забезпечення населення області якісною та своєчасною екстреною (швидкою) медичною допомогою проводиться на виконання Закону України „Про екстрену медичну допомогу”, програми економічних реформ Президента України „Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава”, розпорядження голови обласної державної адміністрації.

Шляхом внесення змін до статуту обласного комунального територіального центру екстреної медичної допомоги створено комунальний заклад Тернопільської обласної ради „Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф”. Укомплектованість закладу лікарями становить - 95%, середнім медичним персоналом - 100%. Важливим елементом створення Центру є формування регіональної оперативно-диспетчерської служби та забезпечення автомобілів GPS-навігаторами.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: СБУ Закарпаття розшукує ...

КОМЕНТАРІ