У Житомирській області міліція затримала любителя перекидати наркотики засудженим

У Житомирській області міліція затримала любителя перекидати наркотики засудженим

10.01.14 08:00 0 789
Працівники сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків міського відділу міліції спільно з працівниками виправної колонії затримали місцевого жителя. Чоловік намагався через паркан виправної установи перекинути наркотичний засіб та два мобільні телефони.

Правоохоронці помітили, що чоловік, який вдавав, ніби прогулюється поблизу спецустанови, намагається щось перекинути через огорожу. Його було затримано, а під час огляду вилученого пакунка виявлено пластмасову пляшечку з 10 мл рідини темно-коричневого кольору та два мобільні телефони.

За словами затриманого, 41-річного місцевого жителя, таку «передачу» він підготував на прохання свого знайомого, засудженого до відбуття покарання у вигляді позбавлення волі. У пляшечці знаходиться наркотичний засіб, так звана «ширка».

- Наразі за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, - зазначив т. в. о. начальника Коростенського МВ УМВС Олександр Рибаченко, - санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна. Чоловік, який погодився порушити закон на прохання засудженого знайомого, невдовзі сам може опинитися за ґратами.

Усе вилучене направлено до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС, за висновками фахівців якого й буде прийнято остаточне рішення щодо правової кваліфікації події.

Олена Волковська,

Коростенський МВ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області 5 ...
Наступна новина: Чернівецька область: ...

КОМЕНТАРІ