У Ківерцях на Волині відкрили пам'ятну дошку Степанові Бандері

У Ківерцях на Волині відкрили пам'ятну дошку Степанові Бандері

11.01.14 10:47 0 959
9 січня 2014 року в місті Ківерці Волинської області за участі громади, районної організації ВО "Свобода", мера міста, духовенства, представників Братства вояків ОУН-УПА імені Клима Савура відкрили пам'ятну дошку Провіднику ОУН Степану Бандері.

Відкриття дошки відбулося в день первомученника архідиякона Степана та з нагоди 105-ї річниці з дня народження Героя України.

Захід розпочався з панахиди біля пам'ятника "Борцям за волю України", яку відслужив благочинний Ківерцівського району УПЦ КП митр. протоієрей Іоан Семенюк зі священиком Олександром Вронським. Після цього учасники заходу зібралися в колону, яка пройшла вулицями міста до районного військкомату, де встановили пам'ятну дошку Степану Бандері, скандуючи патріотичні гасла.

Перед учасниками мітингу виступили голова Братства вояків ОУН-УПА імени Клима Савура Василь Кушнір, голова Ківерцівської районної організації ВО "Свобода" Ігор Космина, голова фракції ВО "Свобода" у Ківерцівській міськраді Олександр Вронський, "мер" міста Ківерці Володимир Жгутов.

"Я пам'ятаю, як на початку 90-х років на світанку незалежності піднімав у Ківерцях синьо-жовтий прапор. Тоді це був символ відродження незалежності. Зараз ми повертаємо імена українських героїв, які стануть нашими дороговказами у майбутнє", – зазначив у виступі очільник Ківерцівської районної організації ВО "Свобода", депутат райради Ігор Космина.

Голова фракції ВО "Свобода" у Ківерцівській міськраді Олександр Вронський подякував усім, хто долучився до акції та прийшов вшанувати Провідника.

"Життя Бандери можна охарактеризувати двома словами – жив заради України і помер заради неї. Маючи вироком смертну кару, потім замінену на ув'язнення, він не зламався і не здався, а вірив в ідею і боровся за неї. Йому фактично вдалося зробити те, що не вдалось нікому у ХХ столітті – відродити дух звитяги і боротьби української нації", – наголосив Олександр Вронський.

Додамо, що дозвіл на встановлення пам'ятної дошки на честь Степана Бандери надав Ківерцівський міськвиконком 21 жовтня.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ