За позовами прокурорів скасовано 7 незаконних рішень органів місцевого самоврядування з питань політичної ситуації в Україні

За позовами прокурорів скасовано 7 незаконних рішень органів місцевого самоврядування з питань політичної ситуації в Україні

11.01.14 14:16 0 963
Волинський окружний адміністративний суд задовольнив адміністративний позов прокурора міста Луцька про визнання протиправним та скасування рішення міської ради №59 від 18 грудня 2013 року, в якому містилась вказівка прокурору області та начальнику УМВС України у Волинській області щодо "негайного припинення всіх процесуальних процедур з боку прокуратури та міліції щодо політиків і громадських активістів".

Вказане рішення міської ради суперечило нормам чинного законодавства, зокрема ст. 7 Закону України «Про прокуратуру», ст. 26 Закону України «Про міліцію», ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та ст. 13 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад».

Постановою суду від 09 січня 2014 року вказане рішення міської ради визнане протиправним та скасоване.

Зауважимо, що наразі судом за позовами прокуратури Волині скасовано 7 незаконних рішень органів місцевого самоврядування з питань політичної ситуації України, приймаючи які, депутати місцевих рад виходили за межі наданих їм законом повноважень.

У задоволенні лише двох аналогічних позовів прокуратури суд відмовив, у зв’язку з чим прокуратура області оскаржуватиме такі рішення суду в апеляційному порядку.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Чернівці: Для слухачів ...

КОМЕНТАРІ