На Хмельниччині рятувальники попереджують виникнення пожеж у сільській місцевості

На Хмельниччині рятувальники попереджують виникнення пожеж у сільській місцевості

11.01.14 10:54 0 801
Серед проблем сьогодення сільських населених пунктів важливого значення набуває протипожежний стан помешкань одиноких, пристарілих людей, а також громадян та цілих сімей, що потрапили у важкі життєві обставини. Загальновідомо, що переважно на селі проживає чимало непрацюючих громадян, які часто використовують свій вільний час для вживання алкогольних напоїв, що супроводжується палінням у помешканнях. Це знижує рівень відчуття особистої безпеки, що врешті решт нерідко призводить до пожеж.

За даними статистики, найбільша кількість загорань виникає саме у житловому секторі, що становить понад 85 % від загальної кількості. За результатами розслідування причин та обставин виникнення пожеж, що забирають життя у подолян, проглядаються події, що ідуть за одним і тим же сценарієм: майже у кожному трагічному випадку має місце надмірне вживання алкоголю. Понад 90 % загиблих на пожежах перебували в стані сп’яніння.

Працівниками Красилівськго районного сектору Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Хмельницькій області постійно проводиться робота щодо відпрацювання населених пунктів району з попередження виникнення пожеж.

Зокрема, для приведення помешкань одиноких, пристарілих громадян похилого віку у Щиборівській сільській раді Красилівського району 2013 році виділено понад чотири тисячі гривень. Сільська рада приділяє максимум уваги питанню протипожежного захисту населення та підпорядкованих об’єктів. Так, завдяки співпраці рятувальників із сільським головою, у дошкільному навчальному закладі встановили автоматичну пожежну сигналізацію, проводиться робота з подальшого покращення протипожежного стану сільських клубів розташованих на території сільської ради.

Як показує практика, досягти суттєвих зрушень зовсім не складно. Врахувавши та вивчивши проблемне питання Красилівським РС ГУДСНС України у Хмельницькій області ініційовано прийняття «Програми забезпечення пожежної безпеки на території сільських рад». Саме під цю Програму голови сільських населених пунктів запланували виділення коштів для приведення в належний протипожежний стан помешкань одиноких та пристарілих, соціально незахищених та багатодітних сімей. Також Програмою передбачено кошти для обладнання дошкільних навчальних закладів на території сільських та селищних рад інженерними системами протипожежного захисту, а також матеріальні резерви на випадок виникнення надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру.

Красилівський РС ГУ

ДСНС України у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ