На Хмельниччині відбулась масштабна науково-практична конференція «Духовність. Мораль. Правопорядок»

На Хмельниччині відбулась масштабна науково-практична конференція «Духовність. Мораль. Правопорядок»

11.01.14 13:00 0 838
Працівники УМВС України в Хмельницькій області та представники духовенства обговорили питання налагодження тісної співпраці з метою протидії злочинним проявам у суспільстві та проведення ефективної профілактичної роботи серед населення.

Захід, який відбувся у древньому Кам’янці-Подільському, місті, яке по праву вважається духовною столицею Поділля, зібрав близько 400 служителів церкви та працівників органів внутрішніх справ. Відвідали конференцію і представники обласної та місцевої влади, науковці, освітяни, представники громадських організацій, журналісти.

— Усі ми, тут присутні, є поборниками Закону — Божого і громадського. Ми переслідуємо спільну мету — захистити людей, зробити нашу державу кращою, а світ — гуманнішим. Закони Божі давно лягли в основу законодавчих актів, якими ми керуємося у своїй діяльності.

Не вбий. Не вкради. Це ті прописні істини, з якими кожен з нас щодня звертається до наших співгромадян, щоб наставити їх на путь істинний і допомогти обрати правильний шлях у житті, — зазначив у вступному слові до учасників конференції начальник УМВС України в Хмельницькій області генерал-майор міліції Сергій Шутяк.

Учасники конференції у своїх доповідях порушували питання профілактики насильства в сім’ї, запобігання дитячій та підлітковій злочинності, шукали духовно-онтологічні витоки правопорушень та розробляли засади духовної безпеки суспільства.

— Наш сьогоднішній форум служить одній цілі: заявити суспільству, що основним засобом протидії злочинності є те, що не міняється і не втрачається зі зміною суспільно-державних ідеологій — це духовний потенціал людини, — наголосив у своєму виступі архієпископ Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор.

По закінченню пленарного засідання конференції відбувся концерт духовно-патріотичної музики, в якому взяли участь зведений хор церков Кам’янця-Подільського, оркестр обласного управління внутрішніх справ, а також відома українська співачка Міла Нітіч.

Приємною несподіванкою для правоохоронців стало нагородження почесними відзнаками церкви працівників міліції, які, наражаючись на небезпеку, врятували життя іншим. Медалі отримали дільничний інспектор міліції Кам’янець-Подільського МВ УМВС Сергій Михайлов та його колега із Новоушицького райвідділу міліції Анатолій Саранчук. За особистий внесок у боротьбу зі злочинністю в регіоні духовенство також відзначило керівника обласного управління міліції Сергія Шутяка.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі обікрав ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ