На Хмельниччині нетипова погода не шкодить посівам озимих

На Хмельниччині нетипова погода не шкодить посівам озимих

11.01.14 10:30 0 869
Незважаючи на нетипову для зими погоду, стан посівів озимих культур знаходиться в межах норми. Так, у доброму та задовільному стані перебувають близько 7,2 мільйона гектарів, тобто 92% озимини. А підвищити стійкість сходів допомогло високоякісне насіння та дотримання всіх необхідних технологій під час посіву. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

«Аномально тепла температура грудня та початку січня негативно не вплинула на озимину. Так, обстеження посівів озимих культур показує, що в доброму та задовільному стані знаходяться 7,2 мільйона гектарів, тобто 92% озимини. Це в межах норми та навіть дещо краще, ніж минулоріч», − зазначив Міністр.

За словами Миколи Присяжнюка, без снігового покриву посіви, які перебувають в доброму стані, витримають морози до мінус 20 градусів. Міністр зазначив, що аби підвищити стійкість озимих культур до природних катаклізмів, восени під час посівної аграрії використовували більш якісне насіння та вносили більше добрив. Загалом, майже усі регіони дотрималися необхідних технологічних операцій.

«Сільгоспвиробники, науковці, регіональні центри АПВ ведуть постійний моніторинг стану озимих. Відповідно в вразі необхідності буде коригуватися структура посіву ярого клину», − наголосив Глава відомства.

Також Микола Присяжнюк нагадав, що озимі культури посіяні на площі 7,8 мільйона гектарів. Загалом же зерновий клин під урожай наступного року становитиме 16,4 мільйона гектарів.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області за ...
Наступна новина: В Ужгороді міліціонери ...

КОМЕНТАРІ