Любомир Гузар: Коли влада вживає силу, народ має право боронитися

Любомир Гузар: Коли влада вживає силу, народ має право боронитися

11.01.14 12:41 0 848
Коли влада використовує надмірну силу, народ має право боронитися зброєю.

Про це в інтерв’ю «Україні молодій» зазначив колишній глава Української греко-католицької церкви, блаженнійший кардинал Любомир Гузар.

«Є такі ситуації, коли збройний спротив є дозволеним. Коли влада вживає надмірну силу, народ має право збройно боронитися. Кожен iз нас має право боронитися… Сила нашого народу – у миролюбстві. Влада б’є, але не має, за що бити. Влада, яка б’є лише за те, що когось не любить, показує тим свою неміч», – зазначив блаженніший Любомир.

На думку екс-глави УГКЦ, право народу на повстання – це закон природи.

«Я маю право боронити себе та своїх ближніх. Як кожна людина. І маю право відповідати такими засобами, якими на мене нападають. За зброю можна братися, коли зброя звернена проти тебе», – переконаний блаженніший Любомир.

Він також вважає, що Україна тільки вчиться бути державою.

«Ви згадали три майдани, три революції. Гадаю, вони є цілком закономірні. І були вони всі на користь державі, а не проти когось. Вони не мали на меті знищити Україну, вони хотіли врятувати Україну. То влада була зацікавлена у тому, аби насильством приголомшити народ, але їй то не вдалося, вона лише зганьбила себе. Бо коли хто береться робити щось насильно, той свідчить про своє безсилля. Щоб бити, не треба великої філософії», – зауважив блаженніший Любомир.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцькі правоохоронці ...
Наступна новина: Архієпископ Харківський та ...

КОМЕНТАРІ