Твори Пінзеля досі не мають свого притулку у Львові

Твори Пінзеля досі не мають свого притулку у Львові

11.01.14 08:03 0 853
Замість Музею Пінзеля у костелі Кларисок на пл. Митній у Львові, де й досі не відремонтували покрівлю, скульптури українського Мікеланджело виставлятимуть у Львівській національній галереї мистецтв ім. Б. Возницького на вул. Стефаника.

Про це йдеться у сюжеті перших західноукраїнських новин «Огляд дня» телеканалу ZIK.

Для прийому шедеврів у Галерї все готове. Головне, що у залах – відповідна температура. Натомість приміщення на пл. Митній – в аварійному стані, капітальний ремонт тут робили ще минулого століття. За словами завідувача Музею Пінзеля Лесі Банах, їм і так пощастило, що зима видалася з малою кількістю опадів, інакше була б біда. Врешті, тут залишили лише ті скульптури, що не вимагають особливих умов для зберігання.

«У музеї ми залишили скульптуру Пінзеля з Городенки, а ще великі понад двометрові скульптури, які не мають поліхромії», – розповіла гендиректор Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Возницького Лариса Разінкова.

Нагадаймо, що директор Львівської галереї мистецтв уже не раз оббивала пороги кабінету очільника Львівщини – просила грошей на ремонт Музею Пінзеля. Робіт потребують і фасад, і стіни, і дах.

«Це приміщення потребує першочергових робіт, але комплексних. Добре було б зробити комплексний проект реставрації пам’ятки як будівлі», – зауважила начальник управління охорони історичного середивища Львівської міськради Лілія Онищенко.

Як уже повідомлялося раніше, обласні та міські чиновники довго сперечалися, хто має реставрувати приміщення Музею, адже Костел Кларисок – у комунальній власності, а Музей підпорядковано Міністерству культури. Відтак домовилися, що дах ремонтують за гроші з міського бюджету, а фасад – з обласного. Проте всі гроші наразі віртуальні. Підрядник не отримав жодної копійки. Втім, за словами директора підрядного підприємства Олександра Хорощака, попри це працівники все рівно виконують певні роботи - протезуванням пошкоджених елементів даху.

На ремонт покрівлі потрібні 2,6 млн грн. А от для ремонту фасаду обласне управління капітального будівництва лише шукає виконавців – оголосили тендер.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ