На Яворівщині відновлять пам’ятний знак афганцю, понищений вандалами

На Яворівщині відновлять пам’ятний знак афганцю, понищений вандалами

11.01.14 13:39 0 859
В Яворівському районі Львівської області не лише візьмуться за впорядкування могил юнаків, що повернулися в цинкових гробах з Афганістану, а й відновлять, понищений вандалами на полі, біля міжнародної автотраси Львів-Краковець, пам’ятний знак афганцю Андрієві Калитці.

Про це наголошено 10 січня, під час зустрічі першого заступника голови Яворівської РДА Романа Кураша з головою РО УСВА Мироном Дудичем, чиновниками, командуванням Залізної бригади, представниками органів місцевого самоврядування та іншими офіційними особами. Про це з місця події передає власкор IA ZIK.

Учасники зустрічі детально обговорили заходи, які стосуються плану дій на весь 2014 рік, оголошений на державному рівні Роком учасників бойових дій на території інших держав.

Зокрема, йшлося про покладання вінків до пам’ятника яворівським афганцям з нагоди 25-ї річниці виводу військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан; проведення урочистої академії в районному Народному домі «Сокіл» м. Яворова; упорядкування могил загиблих воїнів-афганців та відродження знищеного вандалами пам’ятного знака Андрієві Калитці, який люди ще чверть століття тому відкрили на полі, біля міжнародної автотраси Львів-Краковець.

Не обійшли увагою учасники зустрічі й питання соціально-побутового забезпечення, медичного обслуговування та повсякденних потреб учасників бойових дій, які нині проживають на території Яворівщини.

Довідка IA ZIK.

Загалом 226 яворівчан – офіцерів, прапорщиків, сержантів та солдатів пройшли через криваві жорна Афганістану: дев’ятеро юнаків загинули (один зник безвісти), ще троє померли вдома від ран.

За героїзм сімох вихідців з Яворівського району нагороджено орденом «Червоної Зірки», 2 – орденом «За службу Батьківщині», 16 – медаллю «За бойові заслуги», 7 – медаллю «За відвагу».

Віддали своє молоде життя на цій невизнаній війні яворівчани: Михайло Виздрик, с. Кам’янобрід; Зиновій Середа, с. Мужиловичі; Іван Кіт, с. Передвір’я; Роман Курляк, с. Калинівка; Михайло Дудик, с. Залужжя; Андрій Калитка, с. Страдч; Роман Гуль, с. Жорниська; Ярослав Бубняк, с. Старичі; Ігор Гринник, м. Новояворівськ.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ