Учені назвали 10 найбільших залежностей сучасної людини

Учені назвали 10 найбільших залежностей сучасної людини

11.01.14 08:24 0 825
Психологи століттями вивчають людські пристрасті та залежності, які нерідко визначають хід життя. Однак деякі з них можуть загрожувати самому життю людини. Для боротьби з найнебезпечнішими людськими пристрастями було складено список з 10 найсильніших залежностей.

Про це пише Brainz.

Перші місця у списку зайняли відомі усім шкідливі звички – алкоголізм, паління і наркоманія. Однак інші пристрасті істотно доповнюють портрет сучасного гедоніста. Так, до списку також потрапили: ігроманія, хвороблива залежність від їжі – обжерливість, залежність від відеоігор, інтернет-залежність, сексоголізм, шопоголізм (пристрасть до непотрібних покупок) і трудоголізм.

Очевидно, що всі ці пристрасті свідчать про доволі високий рівень життя. Їм піддається людина, яка не має труднощів з добуванням їжі, живе у продуктовому і товарному достатку, оточена гаджетами і сучасними технологіями.

Намагання отримати повне уявлення про залежності сучасної людини змусило психологів піти далі й деталізувати цей список таким чином, щоб врахувати всі останні тенденції. Так, до оновленого переліку увійшли, наприклад, такі пристрасті, як залежність від стільникового телефону, електронної пошти, віртуального сексу, покупок на eBay, порнографії і телевізора.

Небезпека чигає на сучасну людину скрізь. Так, нещодавно дослідники визначили фрукти і овочі, у яких міститься найбільша кількість пестицидів та інших шкідливих речовин. Найнебезпечнішими для здоров’я виявилися персики, яблука, солодкий перець, селера, нектарини, полуниця і вишня.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі визначено ...

КОМЕНТАРІ