Львівські рятувальники відпрацювали евакуацію туристів з гірськолижних підйомників

Львівські рятувальники відпрацювали евакуацію туристів з гірськолижних підйомників

11.01.14 13:27 0 896
Рятувальники пошуково-рятувальної частини загону технічної служби ГУ ДСНС України у Львівській області провели практичні навчання по здійсненню евакуації та порятунку людей з канатно-крісельної дороги у випадку виникнення аварійної ситуації. Проводилися навчання на базі об’єктів, де функціонують канатно-крісельні дороги, зокрема: навчально-спортивній базі олімпійської підготовки "Динамо" в смт. Славське, туристичному комплексі "Захар Беркут" в с. Волосянка Сколівського району та Західному реабілітаційному спортивному центрі рівних прав та можливостей у с. Яворів Турківського району.

Метою занять є відпрацювання ефективної взаємодії між рятувальниками та обслуговуючим персоналом гірськолижних курортів, на випадок виникнення аварійної чи надзвичайної ситуації. Окрім цього, під час навчань рятувальники відпрацювали практичні навики по порятунку туристів, що можуть стати «заручниками» снігової стихії, підіймаючись канатно-крісельними витягами на вершини гірських масивів.

У випадку виникнення аварійної ситуації на підйомнику, працівник, відповідальний за справний стан і безпечну експлуатацію канатної дороги, упродовж 15 хв. простою, зобов’язаний оперативно проінформувати пасажирів про ситуацію, яка виникла і відновити рух канатно-крісельної дороги. За умови, якщо неможливо відновити рух, працівники об’єкту відпочинку звертаються за допомогою до рятувальників. Фахівці ДСНС у свою чергу, після отримання повідомлення про подію негайно розпочинають проведення рятувальних робіт.

Рятувальники, залежно від обставин, можуть проводити аварійно-рятувальні роботи декількома способами: зняттям пасажирів на землю з використанням аварійно-рятувальних засобів, зниженням канату із закріпленими на ньому кріслами чи кабінами, шляхом зняття канату з опор, пересуванням пасажирів вздовж канату, з використанням евакуаційного транспортного засобу чи іншими способами.

Під час проведення навчань, рятувальники відпрацювали один із найефективніших способів порятунку пасажирів, знімаючи їх за допомогою спеціального обладнання, на землю. Найважливішим фактором, який визначає якість проведення рятувальної операції – є час, за який проводиться евакуація. Для кожного методу порятунку, залежно від того, де знаходяться пасажири: у кріслах, відкритих кабінах або люльках чи закритих кабінах, - є нормативні часові обмеження, в які повинні вкластися рятувальники при здійсненні аварійно-рятувальних робіт.

Підводячи підсумки навчань, зафіксовано дотримання нормативного часу рятувальниками при проведення евакуації. Саме тому, можна з впевненістю сказати, що фахівці ДСНС Львівщини готові до реагування на надзвичайні ситуації в умовах порятунку людей із канатно-крісельних доріг у випадку аварійних зупинок. Сподіваємося, що рятувальники відпрацьовуватимуть свої професійні навики лише під час навчань, а зимовий сезон гірськолижного відпочинку пройде безпечно.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Перший ступінь космічної ...

КОМЕНТАРІ