У Житомирі вшанували пам'ять Сергія Корольова

У Житомирі вшанували пам'ять Сергія Корольова

11.01.14 08:07 0 866
Традиційно в обласному центрі напередодні дня народження видатного українського вченого, конструктора ракетно-космічних систем Сергія Корольова вшановують пам'ять славетного земляка. Сергій Павлович Корольов народився у Житомирі 12 січня 1907 року. Під його керівництвом запущено першу міжконтинентальну балістичну ракету, перший штучний супутник Землі та відбувся перший політ та вихід людини в космос.

Цьогоріч 10 січня до пам’ятника С.П. Корольову вклонитися та урочисто покласти квіти прийшли голова облдержадміністрації Сергій Рижук, голова обласної ради Йосип Запаловський, перший заступник голови облдержадміністрації Микола Олещенко, заступники голови облдержадміністрації Ярослав Долгих та Микола Дейсан, заступник Житомирського міського голови Наталія Леонченко, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, громадськість.

107-му річницю від дня народження геніального конструктора також вшановували його послідовники у сучасному житті – курсанти Житомирського військового інституту ім. С.П. Корольова Державного університету телекомунікацій на чолі з начальником інституту генерал-майором Юрієм Даником. Житомирський військовий інститут ім. С.П. Корольова гідно несе високе ім’я геніальної людини, практично впроваджуючи у життя наукові дослідження.

«Виконавча і законодавча влада області шанує пам\'ять Сергія Павловича Корольова, адже він прославив рідну Житомирщину та Україну на весь світ. І ми продовжуємо працю нашого видатного земляка. Зокрема у Житомирському військовому інституті ім. С.П. Корольова зосереджений весь інтелект космічної науки регіону. У цьому навчальному закладі розробляються та впроваджуються у життя високотехнологічні проекти світового рівня. Наше завдання – не лише шанувати та пам’ятати постать геніального космічного конструктора, але й продовжувати його інноваційну діяльність в народному господарстві», – сказав очільник області Сергій Рижук.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Закарпатські ...

КОМЕНТАРІ