В Житомирській області впровадження систем протипожежного захисту - запорука життя та здоров’я

В Житомирській області впровадження систем протипожежного захисту - запорука життя та здоров’я

11.01.14 11:28 0 919
Сучасний рівень розвитку, досягнення науки і техніки, впровадження новітніх технологій, застосування нових видів будівельних конструкцій та матеріалів спонукає до покращення рівня пожежної безпеки об’єктів та вимагає підвищення вогнестійкості будівельних конструкцій, збільшення кількості шляхів для евакуації людей та проведення рятувальних робіт, застосування ефективних систем протипожежного захисту та пожежної техніки.

Пожежна безпека сучасних будівель – завдання, яке вирішується виключно в комплексі організаційно-адміністративних і техніко-економічних заходів, спрямованих на дотримання правил і норм пожежної безпеки для запобігання пожежам. Дієву роль у вирішенні цього завдання відіграє обладнання приміщень системами пожежної сигналізації та пожежогасіння.

На території Житомирської області діє більше 21 тисячі об’єктів та щодня з’являються нові. Лише 10 тисяч з них обладнано системами пожежної автоматики, системами оповіщування про пожежу та управління евакуюванням людей, системами передавання тривожних сповіщень. Пультами централізованого пожежного спостерігання здійснюється нагляд більше ніж за 2,5 тис. об’єктів області.

Такі системи спрямовані на попередження, а у разі виникнення, на ліквідацію пожежі в найкоротші терміни і з найменшими втратами. Адже загроза життю, пов’язана із виникненням пожежі, і шкода, нанесена вогнем, подекуди в десятки разів перевищує ті наслідки, що завдаються, скажімо, крадіжками чи пограбуванням.

На жаль, більшість власників та керівників об’єктів не усвідомлює, що пожежу легше попередити, затративши на технічні засоби значно менше коштів, ніж ліквідовувати її важкі наслідки, витрачаючи додатково значні суми. Для прикладу, 22 вересня минулого року в магазині, що розташований у селі Норинці Народицького району, виникла пожежа. Магазин системою пожежної сигналізації обладнаний не був. Унаслідок чого вогнем об’єкту було завдано школи на 62 тис. грн.

І такий випадок непоодинокий.

Останній із фактів успішного спрацювання системи пожежної сигналізації був 29 жовтня 2013 року в одному з цехів ТДВ «ЖЛ». Керівництво підприємства дбає про протипожежний захист свого об’єкта: приміщення цехів обладнані установками пожежної сигналізації, які підтримуються в належному стані. Тому при виникненні загорання система успішно спрацювала та своєчасно передала сигнал про виникнення пожежі до ДСНС України у Житомирській області в найкоротший час. Завдяки оперативному реагуванню підрозділів рятувальної служби загоряння було повністю ліквідовано. Як результат: пожежею нанесено збитків на суму 500 грн., в той же час врятовано майна на суму більше 50 тис. грн.

Управління ДСНС України у Житомирській області закликає керівників та власників об’єктів до розуміння того, що рівень захищеності кожного об’єкту, безпека життя та здоров’я працюючого персоналу підприємства значно зростає за рахунок впровадження на них систем протипожежного захисту та подальшого утримання їх у працездатному стані.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ