У Рівненській області за створення нових робочих місць - компенсація роботодавцю

У Рівненській області за створення нових робочих місць - компенсація роботодавцю

11.01.14 10:22 0 955
З метою стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць Законом України «Про зайнятість населення» передбачена виплата їм компенсації витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Визначено більше 180 пріоритетних видів економічної діяльності у сільському господарстві, переробній промисловості, будівництві, оптовій та роздрібній торгівлі, транспорті тощо, в яких суб’єктам малого підприємництва надається компенсація витрат єдиного внеску при працевлаштуванні безробітних на нові робочі місця.

Однією із перших в Сарненському районі скористалася новою послугою Марина Бильчик. Це молодий завзятий підприємець, яка розпочала свою справу у 2010 році та зайнялась виробництвом хліба, хлібобулочних і борошняних виробів. З розширенням виробництва у Марини Миколаївни виникла потреба у збільшенні чисельності найманих працівників. За допомогою в укомплектуванні нових робочих місць роботодавець звернулася до районного центру зайнятості. Безробітний житель села Немовичі Сергій Титечко погодився на пропозицію працювати пекарем. Спеціалісти відділу взаємодії з роботодавцями запропонували роботодавцю послугу з компенсації єдиного внеску.

Нова послуга корисна не лише роботодавцям, а й шукачам роботи, оскільки стимулює керівників підприємств та приватних підприємців не просто створювати нові робочі місця, а й офіційно оформлювати працівників, виплачуючи їм легальну заробітну плату та забезпечуючи усі соціальні гарантії.

Довідково: послугою державної служби зайнятості щодо отримання компенсації витрат у розмірі єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в Сарненському районі протягом 2013 року скористалися шість роботодавців. Серед працевлаштованих таким чином безробітних п’ятеро належать до соціально вразливих категорій населення.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині нетипова ...

КОМЕНТАРІ