США стурбовані звільненням в Афганістані десятків небезпечних в’язнів

США стурбовані звільненням в Афганістані десятків небезпечних в’язнів

11.01.14 09:25 0 884
США висловили стурбованість після оголошення афганського уряду про звільнення десятків ув’язнених, яких Вашингтон вважає загрозою безпеці. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Речниця Держдепартаменту США Джен Псакі відзначила, що 72 особи, яких Кабул планує звільнити, є «небезпечними злочинцями». Вона також наголосила, що існують «переконливі докази їхньої причетності до терористичних злочинів», зокрема, підриву придорожніх бомб.

«Ми висловили нашу стурбованість через можливе звільнення цих в’язнів. Ми бачили повідомлення, що президент Карзай схвалив вихід на свободу 72 з 88 затриманих. Ці 72 особи є небезпечними злочинцями, проти яких є переконливі докази зв’язків з терористичними злочинами, зокрема, і з використанням саморобних вибухових пристроїв, через що гине найбільше афганських громадян», – сказала речниця.

Раніше в четвер у заяві президента Афганістану Хаміда Карзая йшлося, що немає або недостатньо доказів причетності цих осіб до будь-яких порушень. Ще 16 затриманих залишаться під вартою до наступного перегляду їхніх справ.

Минулого тижня група американських сенаторів зустрілася з Карзаем у Кабулі, щоб попередити його: звільнення цих 88 осіб «буде важливим кроком назад» у відносинах США і Афганістану.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Шопінг донеччанина у ...

КОМЕНТАРІ