У Сирії в боях між повстанцями-ісламістами загинули майже 500 людей – активісти

У Сирії в боях між повстанцями-ісламістами загинули майже 500 людей – активісти

11.01.14 08:00 0 957
У Сирії, за даними активістів, що базуються в Лондоні, за тиждень боїв між кількома ісламістськими угрупованнями супротивників нинішньої влади на півночі країни загинули вже не менш як 482 людини, серед них 85 цивільних. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

При цьому активісти, посилаючись на свої джерела в Сирії, заявляють, що десятки з загиблих були просто страчені бійцями обох сторін.

Ці дані неможливо перевірити з незалежних джерел, але нинішні бої вважають найсерйознішими всередині лав повстанців проти влади Сирії від часу початку повстання понад два роки тому.

Бої спалахнули тиждень тому, минулої п’ятниці, між угрупованням «Ісламська держава в Іраку і Великій Сирії», що називає себе частиною терористичної мережі «Аль-Каїда», і об’єднанням кількох інших ісламістських угруповань, серед яких є і Фронт «Ан-Нусра», офіційний відділок «Аль-Каїди» в Сирії, які звинувачують «Ісламську державу» в намаганні встановити свою одноосібну гегемонію.

Крім того, в Сирії тривали й бої між повстанцями проти влади президента Башара аль-Асада і урядовими військами. Зокрема, біля міста Хомса на заході країни, за повідомленнями, загинули десятки повстанців.

У Сирії збройну боротьбу проти влади ведуть і її політичні супротивники, і ціла низка угруповань ісламістських екстремістів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Оциліндрована колода
Наступна новина: На Тернопіллі виявлено 28 ...

КОМЕНТАРІ