Житомирські правоохоронці повернули додому 14-річну втікачку, яку впродовж декількох місяців шукали рідні й міліція

Житомирські правоохоронці повернули додому 14-річну втікачку, яку впродовж декількох місяців шукали рідні й міліція

11.01.14 14:25 0 818
Дівчина з Олевського району гостювала в орендованій квартирі своїх чергових знайомців і не поспішала ані сповіщати рідних про власне місце перебування, ані загалом повертатися додому.

14-річна жителька одного з сіл Олевщини й раніше залишала власну домівку через сімейні негаразди. У листопаді минулого року вона пішла до школи, проте додому так і не повернулася. За декілька діб її відсутності, не дочекавшись на повернення дівчинки, її мати таки звернулася до міліції.

– Першочергово ми опитали її рідних, односельчан, друзів, учителів, проте інформації, куди зникла дівчинка, ми не отримали, - розповідає начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС Житомирщини Галина Шилова. – Відтак зниклу було оголошено в розшук. Водночас розглядалося декілька версій розвитку подій, основною з яких все ж таки була її самостійна втеча з дому.

Врешті правоохоронці з’ясували, що дівчинці вдалося виїхати за межі Олевського району. Проте вона не давала про себе звістки ані рідним, ані своїм друзям. За якийсь час працівникам міліції стало відомо, що схожу на зниклу дівчинку бачили в одному з магазинів м. Житомира. Відтак в обласному центрі було проведено комплекс розшукових заходів, у ході яких правоохоронці перевіряли авто- та залізничні вокзали, заклади дозвілля та дитячих розваг, а також інші місця можливої появи дівчинки. В результаті проведених заходів міліціонери таки натрапили на слід зниклої.

У різдвяний вечір правоохоронці постукали в двері квартири в одній із житомирських багатоповерхівок. Саме у цьому помешканні, яке винаймають двоє молодих чоловіків, й оселилася розшукувана дівчина. Вона й розповіла працівникам міліції про те, що дійсно залишила домівку через конфлікти, які час від часу виникали у неї з власною матір’ю. У незнайомому місті вона швидко затоваришувала з молодими людьми та вже встигла змінити декілька місць проживання. У цій квартирі вона мешкала останнім часом і, мовляв, куховарила, поки молодики працювали на роботах. Про те, що її розшукує міліція, ні вона, ні господарі помешкання, за їх словами, не знали.

Того ж вечора в Житомир прибула й мати розшуканої дівчинки, якій правоохоронці й передали дитину.

– Ця сім’я надалі перебуватиме під суворим наглядом працівників дитячої міліції, - зауважує Галина Шилова. – І з матір’ю, і з дівчиною вестиметься постійна профілактична робота, аби допомогти родині порозумітися і врешті переламати кризові явища, що виникають на ґрунті підліткового максималізму.

Разом з тим правоохоронці звертаються до громадян: не залишайтеся байдужими до долі дітей. Якщо вам стали відомі випадки безпритульності неповнолітніх, - не відвертайтеся і не проходьте повз. Найменше - вчасний дзвінок в міліцію за телефонами (0412)40-71-49 або 102 - може допомогти тій чи іншій дитині повернутися додому або, якщо це вихованці інтернатів, в навчальний заклад під нагляд тих людей, хто зобов'язаний займатися такими дітьми.

Ольга Номерчук,

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ