Іноземні політики засудили застосування сили й побиття міліцією Луценка

Іноземні політики засудили застосування сили й побиття міліцією Луценка

12.01.14 08:55 0 710
Європейські політики засуджують побиття міліцією вночі у Києві одного з лідерів Євромайдану, колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка і бажають йому швидшого одужання. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Я шокований новиною про те, що Юрій Луценко поранений під час сутичок у Києві. Бажаю йому швидкого одужання», − написав у своєму Twitter британський міністр у справах Європи Девід Лідінгтон. Він також наголосив на важливості того, аби всі сторони конфлікту в Україні виявили стриманість, а влада надала повну інформацію про те, що трапилось.

Shocked by news that Yuri #Lutsenko injured in #Kyiv violence. Wishing him a speedy recovery. #Ukraine — David Lidington MP (@DLidington) January 11, 2014*/blockquote

Підтримку пораненому політику висловив також глава делегації Європейського парламенту у зв`язках з Україною Павел Коваль. «Важко прийняти напрямок, у якому рухається Україна. Юрій Луценко − мій друг, відповідальний політик і хороша людина. Юрію, ми з тобою», − написав він у Twitter.

Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт стурбований застосуванням сили до демонстрантів в Україні і нагадав українській владі про відповідальність. «Насильство щодо демонстрантів у Києві дуже тривожить. Від насильства повинні утриматися всі. Влада несе особливу відповідальність», − наголосив він у своєму Twitter.

Violence against demonstrators in Kiev very worrying. All must refrain from all violence. Authorities have a particular responsibility. — Carl Bildt (@carlbildt) January 11, 2014*/blockquote

Лідер фракції «Зелених» у Європарламенті Ребекка Гармс в інтерв`ю «Німецькій хвилі» заявила: «Побиття колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка, напади на окремих активістів та журналістів, інцидент з Тетяною Чорновол засвідчують, що влада України може реагувати на мирний протест тільки застосуванням насильства. На акції протесту треба надавати політичну відповідь».

У свою чергу посол США в Україні Джеффрі Пайєтт наголосив, що насильство щодо Євромайдану має бути засуджене.

@leonidragozin More complicated than that -but Yuri Lutsenko will be remembered as hero of #EuroMaidan for standing betwn Berkut and rioters — Geoffrey Pyatt (@GeoffPyatt) January 11, 2014*/blockquote
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У російському ...

КОМЕНТАРІ