Партія регіонів засуджує «силові провокації свободівців» у Святошинському районі

Партія регіонів засуджує «силові провокації свободівців» у Святошинському районі

12.01.14 19:08 0 1102
Партія регіонів різко засудила штурм Києво-Святошинського районного суду і звертається до органів влади з вимогою встановити об'єктивну картину подій на території суду та Святошинського райвідділу міліції. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Очевидно, що справу трирічної давнини (справа «васильківських терористів» − ред.) було використано як привід для провокацій. Викликає подив, чому ті, хто підтримує європейські цінності та європейський вибір України, стають на бік терористів... Партія регіонів засуджує будь-які терористичні дії або підготовку до них!», − йдеться в заяві Партії регіонів, розміщеній на сайті політсили в суботу.

У заяві наголошується, що представники ВО «Свобода» влаштували силову провокацію перед будівлею суду − заблокували автобуси зі співробітниками правоохоронних органів, у правоохоронців полетіло каміння.

«Активісти ВО «Свобода» кидали в бік будівлі суду і в службовий автомобіль пляшки з водою, каміння, блокуючи при цьому рух авто. Незважаючи на вимоги правоохоронців припинити порушення громадського порядку, так звані активісти продовжили перешкоджати руху авто, спровокувавши конфлікт з працівниками міліції»,− нагадали в партії.

Політсила категорично засуджує такі дії: «Під гаслами європейського майбутнього українські націоналісти захищають тероризм і насильство».

10 січня активісти пікетували приміщення Києво-Святошинського райсуду. До приміщення суду також було підтягнуто велику кількість бійців спецпідрозділів міліції. Під час сутичок, що сталися біля суду, міліція побила двох народних депутатів від ВО «Свобода» – Едуарда Леонова та Юрія Бублика, а також екс-міністра внутрішніх справ, лідера руху «Третя українська республіка» Юрія Луценка. Також після сутичок з бійцями спецпідрозділу «Беркут» біля Києво-Святошинського райсуду було госпіталізовано шістьох постраждалих активістів.

Разом з тим, за даними міліції, вчора біля суду близько 20 працівників «Беркута» отримали різні ушкодження. Проти активістів відкрито декілька кримінальних проваджень за фактами хуліганства, насильства щодо працівників правоохоронних органів та втручання в діяльність судових органів. Також столична прокуратура відкрила провадження щодо застосування сили до громадян бійцями спецпідрозділу МВС «Беркут».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ