Микола Азаров: Уряд продовжить роботу з дерегуляції

Микола Азаров: Уряд продовжить роботу з дерегуляції

12.01.14 14:48 0 814
Уряд у поточному році продовжить курс на дерегуляцію, зниження адміністративного тиску на бізнес та усунення перешкод для його діяльності. Про це заявив Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час спілкування з користувачами соціальної мережі Фейсбук.

«Я вже не раз говорив, що нам треба наших виробників, бізнес на руках носити. В цьому і буде полягати сенс роботи Уряду в 2014 році. Якщо ми хочемо значно прискорити розвиток економіки, ми повинні продовжувати роботу з дерегуляції, щодо зниження адміністративного тиску на бізнес, по усуненню перешкод ведення бізнесу, боротьби з корупцією та створення умов для модернізації та інвестування в нашу промисловість», - заявив Микола Азаров.

Довідково

Нагадаємо, що Указом Президента України від 24.12.2012 №726/2012 утворено Міністерство доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби України та Державної митної служби України, поклавши на Міністерство, що утворюється, функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Зокрема, за рік роботи Міністерства доходів і зборів вдалося забезпечити підвищення якості податкового і митного сервісу, спрощення податкової звітності, масштабну електронізацію послуг, автоматизацію процедур, і, як результат, зменшення часу на виконання бізнесом податкових зобов’язань і проходження митних процедур. Так, платники податків у цьому році витрачали на виконання своїх податкових зобов’язань на 100 годин менше, ніж минулого року. Час огляду вантажів на митниці в середньому скоротився до 1,5 години.

Серед цьогорічних досягнень Міндоходів – початок адміністрування єдиного соціального внеску. Було проведено усю необхідну організаційну та технічну підготовку для того, щоб цей процес пройшов максимально комфортно для платників. Як результат, більше 1,5 млн. звітів були подані вчасно, збір збільшився в середньому на 5% порівняно з минулим роком. За два місяці кількість платників ЄСВ, що звітують он-лайн, зросла з 38% до 60%.

Міндоходів планує і надалі спрощувати звітність з єдиного внеску, розглядаються варіанти зниження навантаження на фонд оплати праці. Здіснюється пошук варіантів скорочення та оптимізації структури податків за рахунок відмови від неефективних, подальша мінімізація втручання у діяльність сумлінного бізнесу, спрощення митних процедур тощо.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: В Чернігівській області під ...

КОМЕНТАРІ