Провести естафету пам’яті «Слава визволителям України» необхідно на найвищому рівні

Провести естафету пам’яті «Слава визволителям України» необхідно на найвищому рівні

12.01.14 19:02 0 1223
Під керівництвом першого заступника голови обласної державної адміністрації Вадима Гаврішка 10 січня відбулася селекторна нарада з представниками районів з приводу контролю реалізації Указу Президента України Віктора Януковича «Про заходи у зв'язку з відзначенням 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років».

Увічнення безсмертного подвигу народу у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років, ушанування пам'яті полеглих у боротьбі за свободу Батьківщини, посилення соціального захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни та продовження традиції шанобливого ставлення до ветеранів війни і пам'яті про Перемогу є пріоритетними завданнями для органів виконавчої влади.

Вадим Дмитрович зазначив, що 2015 рік оголошено Главою держави Роком ветеранів Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років.

Вчора у Полонному відбувся захід по прийому Всеукраїнської естафети пам’яті «Слава визволителям України» від Житомирської області. Даний захід пройшов на високому рівні. Для участі у заході були залучені молодь та жителі міста. Саме з цього міста Хмельниччиною крокуватиме естафета пам’яті.

Звертаючись до учасників наради посадовець наголосив на необхідності уточнення ходу проведення в кожному населеному пункті області цієї естафети. Адже даний захід спрямований на посилення пам’яті про ті події, які відбулися в 1941-1945 роках. Поряд з цим, порушується питання щодо шанобливого ставлення до учасників та тих, хто будь-яким чином причетний до тих лихих подій (вдови, працівники сільського господарства та промисловості).

Наразі в області безпосередніх учасників військових дій залишилося близько 3 тисяч чоловік. Тому проводячи дані заходи у кожному районі, необхідно чітко розуміти, що поряд з вшануванням подвигу наших дідів-прадідів, відбувається патріотичне виховання молоді. Яке спрямоване на розуміння того, що нам ніхто не надав права переглядати історію, та применшувати важливість тих подій і в тому числі нашої країни у боротьбі з фашистами.

Говорячи про проведення естафети, Вадим Дмитрович зауважив, що 09 січня на Хмельниччині вона розпочалася у Полонному і проводитися буде по кожному району у трьох напрямках зі створенням фотоальбому та капсули з землею та наступними їх передачами іншим учасникам естафети. Графік передач у кожному районі є, необхідним залишається лише відпрацювання його механізму, аби провести захід на найвищому рівні. Щоб кожна родина, сім’я, що втратила на фронті родичів та близьких була відзначена у цих альбомах, що міститимуть також історичну довідку про хід визволення кожного села.

Поряд з цим посадовець наголосив на необхідності впорядкування усіх місць, присвячених подіям Великої Вітчизняної війни.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ