Волинь: у прокуратурі області підбили підсумки роботи за рік

Волинь: у прокуратурі області підбили підсумки роботи за рік

12.01.14 12:07 0 699
Прокурор області Андрій Парака провів розширене засідання колегії, на якому обговорено підсумки роботи у 2013 році та визначено основні завдання на наступний період.

У роботі колегії взяв участь заступник Генерального прокурора України Юрій Дьомін.

- Прокуратура Волині минулоріч ефективно спрацювала задля зміцнення в області законності, - зауважив, розпочинаючи колегію, прокурор області.

Забезпечено належне впровадження положень Кримінального процесуального кодексу України і функціонування Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Координаційні заходи сприяли стабілізації криміногенної ситуації. За рівнем злочинності (81 правопорушення на 10 тисяч населення) Волинь перебуває в п’ятірці кращих областей України.

Однією з найвищих в державі є в області й питома вага розкритих кримінальних правопорушень, яка становить 56 відсотків.

За результатами розслідування низки корупційних злочинів правоохоронцями Волині до суду надіслано 40 обвинувальних актів, 14 із них – про хабарництво.

2013 року прокурори притягнули до відповідальності майже 900 посадовців органів державного контролю та відшкодували до бюджету 60 млн. грн.

Виплачено 2,4 млн. грн. заборгованої заробітної плати, відтак заборгованість із виплати зарплати в області є однією з найменших в державі.

Відшкодовано прокурорами понад 800 тисяч гривень збитків в лісовій галузі.

Із незаконного володіння комерційних структур вилучено понад 90 гідроспоруд вартістю більше 2 млн. грн..

Попередили прокурори минулоріч незаконне надання майже 1200 гектарів землі, реально повернули за рішеннями судів до державної та комунальної власності понад 7 тис. гектарів. Це теж – один із найкращих показників в Україні.

Загалом забезпечено стовідсоткове виконання судових рішень, постановлених за позовами прокурорів, а це 33,4 млн. грн.

Поновлено права майже 2 тисяч неповнолітніх, на їх користь відшкодовано понад 1 млн. гривень.

Виступаючи перед присутніми, заступник Генерального прокурора Юрій Дьомін наголосив, що поточного року прокуратурі Волині слід продовжити розв’язання низки складних та відповідальних завдань, які ставлять перед органами прокуратури Президент України та Генеральний прокурор. Найважливішими пріоритетами у роботі повинні бути захист соціальних прав громадян, інтересів держави від неправомірних посягань, насамперед, у бюджетній та земельній сферах, та боротьба з корупцією.

Рішенням колегії передбачено низку заходів, спрямованих на досягнення реальних результатів у зміцненні законності й протидії злочинності. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ