Михайло Болотських: попередні причини пожежі на заводі у Харкові – порушення правил пожежної безпеки або людський фактор

Михайло Болотських: попередні причини пожежі на заводі у Харкові – порушення правил пожежної безпеки або людський фактор

12.01.14 11:16 0 759
Попередні причини пожежі, що трапилася 8 січня у приміщенні ювелірної фабрики на території заводу «Хартрон» у Харкові, є порушення правил пожежної безпеки та охорони праці на фабриці або людський фактор. Про це повідомив Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України 9 січня.

Він підкреслив, що остаточні причини пожежі будуть встановлені правоохоронними органами в результаті детального розслідування. За його словами, державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, засідання якої відбулося на місці події 8 січня, визначила, що оперативно-рятувальні служби на місці пожежі спрацювали злагоджено, оперативно і якісно.

«Складова реагування спрацювала на відмінно: перші пожежно-рятувальні підрозділи прибули на місце події за 6 хвилин після виклику, алгоритм гасіння пожежі і нарощування сил і засобів виконувався чітко і грамотно, було врятовано 22 людей, а обсяг поширення пожежі залишився мінімальним», – зазначив Голова ДСНС України.

Загалом у ліквідації пожежі брали участь 20 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 112 чоловік особового складу.

Порятунок людей відбувався за допомогою автодрабин і триколінчатих драбин. На момент прибуття пожежних підрозділів одна особа загинула, а ще одна постраждала, але згодом померла. Наразі розглядається 2 можливі варіанти їхньої загибелі: спроба самоевакуації або результат дії вибухової хвилі. Ще 6 осіб були знайдені загиблими безпосередньо у приміщенні на місці пожежі.

Віце-прем‘єр-міністр України, Голова держкомісії з питань ТЕБ і НС Олександр Вілкул підкреслив, що родини загиблих отримають допомогу у розмірі 100 тис. гривень.

ВІДЕО для ЗМІ

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ