В Чернігівській області інформація для ЗМІ щодо хронології подій під час пожежі у Харкові 8 січня

В Чернігівській області інформація для ЗМІ щодо хронології подій під час пожежі у Харкові 8 січня

12.01.14 17:18 0 711
Відділ зв‘язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ДСНС України інформує, що у зв'язку з неповними оперативними даними, отриманими від ГУ ДСНС України у Харківській області про пожежу на Харківській ювелірній фабриці, 9 січня була надана некоректна інформація про хронологію подій під час ліквідації надзвичайної ситуації. Зокрема, була озвучена інформація про те, що всі загиблі внаслідок пожежі, загинули до приїзду пожежно-рятувальних підрозділів.

Голова ДСНС України Михайло Болотських зазначив, що за уточненими даними, при самому жорсткому європейському нормативі приїзду на виклик за 10 хвилин, пожежно-рятувальні підрозділи прибули на пожежу на Харківську ювелірну фабрику за 6 хвилин.

«При самому жорсткому європейському нормативі приїзду на виклик за 10 хвилин, пожежно-рятувальні підрозділи прибули на пожежу на Харківську ювелірну фабрику за 6 хвилин, рятувальні роботи розпочалися за 9 хвилин з моменту виклику», – сказав Голова ДСНС України Михайло Болотських.

Вже через 9 хвилин з моменту отримання сигналу, це раніше ніж навіть нормативний час прибуття (10 хвилин) в 1,5-мільйонному місті Харків – цього швидше зробити неможливо, було розпочато порятунок людей.

У момент розгортання рятувальної 50-метрової автодрабини, дві людини, що знаходилися на 5 поверсі будівлі, при спробі врятуватися самостійно загинули. Але 22 людини були евакуйовані і врятовані. У тому числі – 7 осіб за допомогою рятувальної драбини.

Пожежа була локалізована і ліквідована. 6 людей загинули безпосередньо в приміщенні в перші хвилини пожежі. І були знайдені при проведенні пошукових робіт.

Прибулі на місце пожежі підрозділи були забезпечені всім необхідним - в тому числі чотирма автодрабинами, зокрема й 50-метровою автодрабиною, висувними драбинами та засобами гасіння.

Всі найжорсткіші регламенти були дотримані. Всім постраждалим надана необхідна медична допомога. Незважаючи на те, що Харківська ювелірна фабрика є приватним підприємством, держава надасть родинам загиблих по 100 000 гривень матеріальної допомоги.

Для проведення детального розслідування дій харківських рятувальників, за надання керівнику ДСНС України неповної інформації про хронологію оперативно-рятувальних подій відсторонений від посади перший заступник начальника ГУ ДСНС України у Харківській області Олександр Волобуєв.

Уточнені дані будуть використані для об'єктивного розслідування. Його результати після проведення експертизи будуть публічно надані через місяць.

Нагадаємо, у 2013 році рятувальниками ДСНС України було ліквідовано 61 114 пожеж, врятовано 2 566 осіб.

Прес-служба ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Харкові напали на ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ