Хмельниччина: у Кам'янці-Подільському «Форд Мондео» на перехресті протаранив карету швидкої допомоги

Хмельниччина: у Кам'янці-Подільському «Форд Мондео» на перехресті протаранив карету швидкої допомоги

12.01.14 15:25 0 738
Автомобіль швидкої допомоги віз до реанімаційного відділення місцевої лікарні дівчину, яка наковталася пігулок, намагаючись звести рахунки з життям. В результаті дорожньо-транспортної пригоди життя хворої було піддано ще більшій загрозі, крім того, постраждав медичний персонал.

Аварія сталася на врегульованому світлофором перехресті, але, відповідно до Правил дорожнього руху, автомобіль з увімкненим синім проблисковим маячком має перевагу. Водії інших транспортних засобів, які можуть створювати йому перешкоду для руху, зобов'язані дати такому автомобілю дорогу і забезпечити безперешкодний проїзд зазначеного транспортного засобу.

73-річний водій іномарки не звернув уваги на спецсигнал у вигляді проблискових маячків, увімкнених на медичному автомобілі марки «УАЗ», що і призвело до зіткнення. В результаті ДТП карета швидкої допомоги перекинулася. Медсестра, лікар та водій машини травмувалися, отримавши тілесні ушкодження різного ступеня важкості. Хвору дівчину та потерпілих медиків за допомогою іншого автомобіля таки доправили у лікарню, де надали необхідну медичну допомогу.

Наразі інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Кримінальне провадження відкрите за ч. 1 статті 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху).

Шановні учасники дорожнього руху, ще раз нагадуємо:

Відповідно до пункту 3.2. Правил дорожнього руху, затверджених Постановою КМУ від 10 жовтня 2001 року № 1306, у разі наближення транспортного засобу з увімкненим синім проблисковим маячком та (або) спеціальним звуковим сигналом водії інших транспортних засобів, які можуть створювати йому перешкоду для руху, зобов'язані дати йому дорогу і забезпечити безперешкодний проїзд зазначеного транспортного засобу.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівська ...
Наступна новина: На Закарпатті в кінці січня ...

КОМЕНТАРІ