За фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів у Львові правоохоронці відкрили кримінальне провадження

За фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів у Львові правоохоронці відкрили кримінальне провадження

12.01.14 10:00 0 726
За заявами трьох львівських журналістів щодо вчинення кримінального правопорушення, а саме – перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

На телефон оперативної лінії «102» 10 січня надійшло повідомлення від львівських журналістів про те, що на вулиці Озаркевича невідомі особи перешкоджають їхній професійній діяльності.

Виїздом слідчо-оперативної групи на місце події було встановлено, що на вулиці Озаркевича, 4 було розпочато огородження будівельного майданчика та проводяться підготовчі роботи.

На місці події були присутні представники засобів масової інформації, котрі повідомили, що охоронці будівельної фірми перешкоджають їх професійній діяльності, а саме – не впускають на територію будівельного майданчика. Окрім того, один з журналістів повідомив, що начальник охоронної фірми наніс йому удар кулаком у груди.

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.171 КК України (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів). Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років, або позбавлення права обіймати певні посади на строк до 3 років.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Олег Панькевич: ...

КОМЕНТАРІ