З 2010 року на Волині запрацювало 13 оновлених ферм та комплексів

З 2010 року на Волині запрацювало 13 оновлених ферм та комплексів

12.01.14 17:29 0 759
З 2010 року Волинь на відновлення та реконструкцію тваринницьких об’єктів отримала від держави 33,6 млн грн.

За ці роки побудовано та введено в дію 13 ферм і комплексів, де запроваджуються сучасні технології: комбікормовий завод ПАТ «Володимир-Волинська «Птахофабрика», свинокомплекс ТзОВ «Віра - 1» в с. Радошин (Ковельський р-н»), молочна ферма в ПОСП ім.Шевченка, дві ферми в ФГ «Перлина Турії», ферми в ТзОВ «Україна» та ТзОВ «Птахокомплекс «Губин» (Локачинський р-н), ферми в СТзОВ «Городище» (Луцький район) та в с.Ярівка (Горохівський р-н), СТзОВ «Романів» (Луцький р-н) та молочний комплекс ТзОВ «Прогрес» (Володимир-Волинський р-н).

Зокрема, у 2013 році реконструйовано три молочні ферми у ТзОВ «Прогрес» (Володимир-Волинський р-н), СТзОВ «Романів» та ТзОВ «Городище» (Луцький р-н) та збудовано дві площадки для вирощування курей бройлерів у ПАТ «Володимир-Волинська птахофабрика».

Загалом цього року на розвиток галузі тваринництва для Волині з держбюджету надійшло 74,7 млн грн. На в усіх категоріях господарств області утримується понад 200 тисяч голів великої рогатої худоби.

У 2013 році для особистих селянських господарств, яких нині на Волині - 3,5 тисяч, безкоштовно надано 19 установок холодильного обладнання. Цьогоріч влада пропонуємо їм створювати міні-доїльні зали.

Тваринницька галузь і надалі буде активно розвиватися, бо в цьому зацікавлені і селяни, і держава. Так, у планах волинських господарів - введення в експлуатацію 14 нових тваринницьких об’єктів.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: "Отамани" і "Яструби" ...

КОМЕНТАРІ