На Тернопіллі голова ОДА та директор департаменту агропромислового розвитку обговорили шляхи реалізації у 2014 році програми з садівництва

На Тернопіллі голова ОДА та директор департаменту агропромислового розвитку обговорили шляхи реалізації у 2014 році програми з садівництва

12.01.14 18:16 0 803
Про роботу департаменту агропромислового розвитку у 2013 році та про план на 2014-й говорили під час робочої зустрічі голова облдержадміністрації Валентин Хоптян та керівник департаменту Андрій Хома.

Сільськогосподарські підприємства краю, - каже Андрій Хома, - у минулому році показали найкращий за останніх три роки результат по збору зернових та зернобобових, в тому числі кукурудзи. Валовий збір зерна та зернобобових по всіх категоріях господарств склав понад 2 мільйони 228 тисяч тонн. Зокрема, сільськогосподарські підприємства у 2013 році зібрали в середньому по 50 центнерів з гектара зернових та зернобобових, включаючи кукурудзу. Майже вдвічі у 2013 році на теренах Тернопільщини зросла врожайність ріпаку.

Валентин Хоптян та Андрій Хома обговорили і шляхи розвитку садівництва та ягідництва. Як каже директор департаменту, саме з ініціативи керівника області уже створено відділ, який займатиметься безпосередньо питаннями садівництва. Посилено працюватиме Тернопільщина цього року над залученням іноземних інвестицій в садівництво та будівництво переробних підприємств, що дасть змогу створити нові робочі місця.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Мешканці США масово ...
Наступна новина: Сергій Подолинний: ...

КОМЕНТАРІ