У Рівненській області працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій провели профілактичну роботу щодо попередження виникнення пожеж у житловому секторі

У Рівненській області працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій провели профілактичну роботу щодо попередження виникнення пожеж у житловому секторі

12.01.14 19:44 0 1165
11 січня з метою попередження виникнення пожеж та загибелі на них людей, перевірки протипожежного стану житлового сектору, працівниками Головного управління ДСНС у Рівненській області, спільно з соцпрацівниками сільської ради, проведено комплексне профілактичне відпрацювання одного із найбільших населених пунктів Рівненського району – села Новоукраїнка. У минулому році на території цієї сільської ради, яка налічує понад тисячу жителів, виникло 12 пожеж. За словами очільника обласного Управління ДСНС генерал – майора служби цивільного захисту Володимира Оглоблі, головні причини пожеж на яких гинуть наші громадяни - несправність електромережі та пічного опалення, людська необережність, алкоголь, пустощі залишених без нагляду дітей тощо. Рятувальники спілкувалися з людьми та пояснювали, як уникнути лиха. Безперечно, це дає позитивні результати, оскільки громадяни задумуються над питаннями власної безпеки, звертаються по допомогу до фахівців. Але особливої уваги потребують малозабезпечені та багатодітні сім’ї. Під час подвірного обходу будинків, рятувальники вкотре нагадували жителям приватних будинків про суворе дотримання правил безпеки у побуті та роздали листівки із порадами як запобігти біді. Не оминули своєю увагою учасники рейдової групи і будинок сімейного типу, у якому проживає майже 30 дітей. Під час рейду також зустрічались і поодинокі громадяни, які ведуть не досить здоровий спосіб життя, полюбляють палити у власній оселі у компанії «оковитої». Такі люди віднесені до «групи ризику» і з боку працівників сільської ради з ними проводиться відповідна робота.

В ході перевірки обстежені всі без винятку житлові будинки, інформація про недоліки і надання практичної допомоги буде направлена у сільську раду.

Шановні громадяни! Щоб ви почуватися в своїй оселі безпечно, зверніть увагу на стан опалювальних та електронагрівальних приладів, ще і ще раз перевірте всі неполадки. Чи відсутня сажа в димоходах та печах, у якому стані знаходяться протипожежні розділки, чи не занадто близько розміщені від грубки легкозаймисті речі, не перекалюйте печі, не лишайте їх без догляду. І звичайно – ні в якому разі не дозволяйте малолітнім дітям їх розпалювати і наглядати за ними. Не користуйтесь електронагрівальними приладами кустарного виробництва.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Для підготовки до ЗНО ...
Наступна новина: Чарівна казка у центрі ...

КОМЕНТАРІ