На Івано-Франківщині розпочався Всеукраїнський зимовий навчально–тренувальний збір юних рятувальників «БУКОВЕЦЬ-2014»

На Івано-Франківщині розпочався Всеукраїнський зимовий навчально–тренувальний збір юних рятувальників «БУКОВЕЦЬ-2014»

12.01.14 14:42 0 768
На базі Буковецької загальноосвітньої школи I-II ступенів Верховинського району розпочато Всеукраїнський зимовий навчально–тренувальний збір юних рятувальників «Буковець-2014» Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки». Для участі у Зборі прибули команди юних рятувальників з Кіровоградської, Миколаївської, Одеської, Запорізької, Івано-Франківської областей та міста Севастополь. Всього близько 100 учасників.

У відкритті Збору взяли участь голова Всекраїнського громадського дитячого руху «Школа Безпеки» Алла Негрієнко, начальник гірської пошуково-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в Івано-Франківській області Олег Ковтун, заступник начальника відділу зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю Управління ДСНС в Івано-Франківській області Володимир Кузик, працівники Відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Верховинської райдержадміністрації.

«Всеукраїнський зимовий навчально–тренувальний збір є щорічним заходом Всеукраїнського громадського дитячого руху "Школа безпеки" та проводиться з метою формування у дітей та молоді культури безпечної життєдіяльності, підвищення рівня знань, умінь та навичок щодо дій у різних екстремальних ситуаціях, популяризації активного і здорового способу життя», - зазначила голова Руху «Школа Безпеки» Алла Негрієнко.

Програмою Збору передбачається проведення майстер-класів з техніки та тактики гірських сходжень, організації пошуково-рятувальних робіт у зоні сходження лавин, навчально-тренувальних занять з відпрацювання елементів техніки пересування по снігу (рух в зв’язках, рух з льодорубом, рух по складному рельєфу, наведення перил на сніжних схилах); проведення пошуково-рятувальних робіт у зоні сходження лавин, наданні першої медичної допомоги при переохолодженні, обмороженні, травмах та транспортування постраждалого за допомогою підручних засобів тощо.

Цього року вперше у рамках Збору відбудуться командні та особисті змагання з виду рятувального багатоборства «Пошуково-рятувальні роботи у зимовий період». Як зазначають організатори заходу, у відповідності до програми проведення Збору, переможці визначатимуться у двох вікових категоріях (12-14 та 15-17 років).

Для учасників Збору також передбачено проведення спортивних змагань, творчих конкурсів, екскурсійна та культурно-розважальна програми. Зокрема, юні рятувальники візьмуть участь у різноманітних спортивних іграх, тематичних конкурсах. Окрім навчально-тренувальних занять та змагань, юні рятувальники здійснять сходження на гору Писаний Камінь та відвідають історичні місця Прикарпаття.

Всеукраїнський зимовий навчально-тренувальний збір "Буковець-2014" триватиме до 14 січня 2014 року.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Микола Азаров: Уряд ...

КОМЕНТАРІ