Сергій Подолинний: "Свобода виступає за здорову націю"

Сергій Подолинний: "Свобода виступає за здорову націю"

12.01.14 18:21 0 1351
Упродовж листопада-грудня 2013 року в дванадцяти львівських школах проведено 24 інтерактивних заняття з первинної профілактики алкогольної, тютюнової та наркотичної залежності. Про це 11 січня 2014 року повідомив депутат Львівської міськради, засновник громадської організації "Життя без залежності" свободівець Сергій Подолинний.

Ці заходи відбуваються в рамках реалізації проєкту "Зростай без залежності" і покликані донесті до шкільної молоді інформацію щодо згубного впливу на здоров'я алкоголю, тютюну та наркотичних засобів.

"2013 року в проєкті взяли участь понад 2 тисячі львівських школярів. Ця ініціатива – логічне продовження акції "Свобода за здорову націю", розпочатої 2009 року. Завдяки живому спілкуванню з молоддю ми доносимо до дітей інформацію про небезпеки, які на них чатують у дорослому житті. Так, за офіційною статистикою, в Україні впродовж року від хвороб, зумовлених надмірним вживанням алкоголю, помирає понад 40 тисяч осіб. Життя алкоголіка на 17 років коротше, ніж людини, яка не є залежною від алкоголю. Ті, хто починає курити з 15 років, ризикують вкоротити своє життя на більш ніж 8 років, а середній вік смерти людей із наркотичною залежністю складає 33 роки. Тому основним завданням таких зустрічей є застерегти молодь від потрапляння в залежність від різного роду хімічних речовин. Ведення здорового способу життя, заняття спортом, вживання якісної їжі, відмова від вживання алкоголю, тютюну та наркотичних речовин – запорука успіху молодого українця", – наголосив Сергій Подолинний.

Свободівець також повідомив, що у грудні 2013 року у Львові відбулася завершальна зустріч зі шкільними психологами та соціяльними педагогами шкіл-учасниць, на яких обговорили подальшу роботу щодо розвитку та ширшого впровадження і реалізації проєкту. Учасникам цих зустрічей передано сучасні інтерактивні методики профілактики залежностей серед шкільної молоді та поліграфічну продукцію.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ