Олег Панькевич: "Учасники спротиву змусили силовиків виконати їхні законні вимоги"

Олег Панькевич: "Учасники спротиву змусили силовиків виконати їхні законні вимоги"

12.01.14 09:40 0 822
Вночі обійшлося би без постраждалих, якби правоохоронні органи нарешті виконали законні вимоги народних депутатів і протестувальників. Про це, коментуючи повідомлення про порушення прокуратурою кримінальних проваджень щодо учасників акції протесту біля Києво-Святошинського суду та райвідділку МВС, заявив народний депутат України від ВО "Свобода" Олег Панькевич, який був разом із активістами напередодні перебував біля Києво-Святошинського райвідділу міліції.

"Ми добре пам'ятаємо, що після побиття студентів на Майдані у ніч на 30 листопада правоохоронці виправдовувалися, що не можуть знайти винних, бо ж обличчя "беркутівців" закриті. Цього разу учасники акції спротиву вирішили позбавити правоохоронні органи зайвих клопотів і допомогти їм ідентифікувати силовиків, які били людей. До того ж, це була законна вимога громадян – показати посвідчення та ідентифікувати особу, яка при виконанні службових обов'язків. Попри наполягання народних депутатів та тиск учасників протесту, це вдалося не відразу", – зазначив народний депутат.

Націоналіст наголосив, що, якби міліція діяла за законом – прокуратурі не довелося б відкривати кримінальну справу "на основі повідомлень ЗМІ".

"Ми разом із народними депутатами Андрієм Іллєнком та Святославом Ханенком намагалися переконати міліційне начальство дотримуватися законодавства, виконати законні вимоги протестувальників і таким чином уникнути кровопролиття, але вони ігнорували ці вимоги. Знадобилося кілька годин, аби з'явився один із керівників "Беркута" й погодився на врегулювання ситуації в такий спосіб, як ми пропонували – просто показати посвідчення "беркутівців", – зазначив народний депутат.

Нагадаємо, що 10 січня 2014 року Києво-Святошинський районний суд оголосив вирок так званим "васильківським терористам" Володимирові Шпарі, Ігореві Мосійчуку та Сергієві Бевзу. Суддя Юрій Бурбела призначив покарання патріотам у вигляді 6 років позбавлення волі. Люди, які перебували у цей час біля суду і підтримували хлопців, не розходилися, через що "Беркут" по-звірячому накинувся на них.

Детальніше: http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/046314/; http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/046319/

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ