Розлучення можна передбачити ще у загсі, – дослідження

Розлучення можна передбачити ще у загсі, – дослідження

12.01.14 13:26 0 764
Про те, як складеться сімейне життя молодят, можна зрозуміти відразу після весілля. Спрогнозувати долю шлюбу допоможе тест на любов, який розробили вчені.

Про це йдеться у статті в журналі Science.

Психологи з університету штату Флорида розробили так званий тест на щастя. За його допомогою можна дізнатися про почуття, які щойно одружені підсвідомо відчувають одне до одного.

За словами професора Джеймса Макналті, головного розробника тесту на любов, він може розповісти про щирі почуття людей значно точніше, ніж слова, які вони говорять.

Розробка тесту тривала чотири роки і почалася з того, що вчені запропонували 135 парам, які узаконили свої відносини, відповісти на два запитання. Перше було про почуття до чоловіка (дружини) – як і очікувалося, усіх 270 молодят відповіли на нього однаково. Після того кожному з молодят на долю секунди показували фото його другої половинки, а просили швидко оцінити його позитивно або негативно одним зі слів, таких, наприклад, як «хороший», «поганий», «задовільний», «незадовільний», «жахливий» чи «чудовий».

Тест базується на психологічному принципі асоціацій. Якщо людина справді любить свого партнера, то, побачивши фото, говоритиме добрі слова без пауз. І навпаки – підсвідомо відчуваючи до партнера не дуже теплі почуття, людина реагуватиме без паузи на негативні слова.

Так, під час тесту з фотографіями були виявлені подружні пари, де було не все добре. Надалі всі 135 пари кожні півроку протягом чотирьох років запрошували на інтерв’ю. Як з’ясувалося, люди, які демонстрували під час першого тесту негативну реакцію на фото партнера, у середньому виявилися нещасливими у шлюбі, а деякі такі пари розпалися.

За словами професора Макналті, «тест на щастя» дозволяє виявити лише тенденцію, натомість передбачити майбутній розвиток відносин не може. «Серед тих, кого ми опитували, – говорить він, – люди з негативною реакцією часом виявлялися щасливішими у шлюбі. І навпаки, ті, хто нічого, крім любові, до свого партнера не відчував, іноді в результаті виявлялися дуже нещасними».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Микола Азаров: Ми ...

КОМЕНТАРІ