Мешканці США масово протестують проти сланцю

Мешканці США масово протестують проти сланцю

12.01.14 18:10 0 727
Американські штати, де завдяки застосуванню технології гідророзриву пластів спостерігається енергетичний бум, зіштовхнулися з незадоволенням місцевих жителів. Більше тисячі людей зібралися в столиці штату Нью-Йорк Олбані, щоб взяти участь у демонстрації проти фрекинга і закликати владу штату не дозволяти застосування цієї технології на їх території.

Про це інформує агентство Associated Press.

З 2010 року в Огайо було зареєстровано 190 скарг, підтверджено 6 випадків забруднення води. У Західній Віргінії протягом того ж часу надійшло понад 120 скарг. У чотирьох випадках компанії, що займалися бурінням, погодилися вжити заходів з усунення негативних наслідків. У Пенсільванії лише за останні два роки було подано близько 900 скарг і за останні 5 років було підтверджено понад 100 випадків забруднення.

Та безперечним лідером за кількістю незадоволених громадян є Техас. Тут жителі подали 2 тисячі скарг, однак місцева влада наполягає, що жоден випадок забруднення підтверджений не був.

За останні 10 років використання методу гідророзриву у США призвело до збільшення обсягів виробництва нафти і газу. Це принесло компаніям і власникам земельних ділянок сотні мільярдів доларів. Однак метод викликав серйозні побоювання у населення у зв’язку з забрудненням навколишнього середовища. Відповідно до досліджень багатьох учених і екологів, використання хімікатів при гідророзриві може завдати невідновної шкоди природі та здоров’ю людей.

Метод гідророзриву пластів має на увазі, що глибоко під землю закачують велику кількість води з хімікатами, які повинні розколоти породи і визволити з надр газ або нафту. Згодом вода може вийти назад на поверхню разом із сіллю, важкими металами та радіоактивними елементами. Також вона може викликати забруднення повітря.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ