Рівненська область: рятувальники спільно із місцевою владою вживають заходи  щодо зменшення кількості пожеж у житловому секторі

Рівненська область: рятувальники спільно із місцевою владою вживають заходи щодо зменшення кількості пожеж у житловому секторі

13.01.14 08:21 0 812
Кількість пожеж із трагічними наслідками на Рівненщині змусило представників відповідних служб та відомств ще інтенсивніше взятися за навчання населення правил безпеки життєдіяльності у побуті. Тільки з початку цього року в області виникло 27 пожеж на яких виявлено 8 загиблих громадян із них двоє дітей.

З цією метою за ініціативи начальника Головного управління ДСНС України у Рівненській області генерал-майора служби цивільного захисту Володимира Оглоблі при всебічній підтримці органів місцевої влади створено спеціальні рейдові групи, до складу яких входять працівники місцевих державних організацій, фахівці ДСНС, представники територіальних громад, органів внутрішніх справ, комунальних служб, добровільних пожежних формувань та громадських організацій.

Рейдові групи здійснюють подвірні обходи громадян у тих населених пунктах області, де вогонь господарює найчастіше. З початку 2014 року здійснено понад 90 таких відпрацювань, учасники рейдових груп здійснили обхід 2239 житлових будинків та квартир. Загалом навчанню основних правил пожежної безпеки було охоплено понад 5 тисяч жителів області. Але собливу увагу фахівці відповідних служб та відомств звертали на представників найнезахищеніших верств населення – одиноких пенсіонерів, інвалідів та багатодітні сім’ї.

При обстеженні приватного житлового сектору, де проживають соціально незахищені та неблагополучні сім’ї, соціальними працівниками в населених пунктах області, надано практичну допомогу з усунення протипожежних недоліків. З власниками помешкань проведено бесіди з дотримання правил пожежної безпеки при користуванні електроприладами, обладнанням опалення та обігріву, вручено листівки з основними заходами щодо дотримання правил пожежної безпеки у побуті. Через засоби масової інформації, радіовузли об’єктів з масовим перебуванням людей проведено роз’яснювальну роботу щодо дотримання правил пожежної безпеки у побуті.

Загалом громадяни привітно зустрічали візитерів, уважно слухали їх та читали спеціальні застережливі листівки. Люди запевняють: правил життєдіяльності у побуті дотримуються неухильно, адже розуміють, якого лиха може завдати неконтрольований вогонь.

Схожі заходи будуть проводитися і надалі у інших населених пунктах області. Адже лише спільними зусиллями громадськості і влади можна мінімізувати кількість пожеж у житловому секторі та зробити життя людей по-справжньому безпечним.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Тернополі відбувся ...

КОМЕНТАРІ