Світові лідери співчувають через смерть Шарона

Світові лідери співчувають через смерть Шарона

13.01.14 09:39 0 876
З усього світу надходить реакція на смерть колишнього прем’єр-міністра Ізраїлю Аріеля Шарона. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Президент США Барак Обама відзначив значний внесок Шарона у розвиток єврейської держави. Британський прем’єр Дейвід Камерон наголосив, що Ізраїль втратив одну з найвидатніших постатей. Канцлер Німеччини Анґела Меркель назвала Шарона «патріотом Ізраїлю». Співчуття народу цієї країни висловили президент Франції Франсуа Олланд і голова Європейської ради Герман ван Ромпей.

Колишній генерал ізраїльської армії і голова уряду Ізраїлю Аріель Шарон помер у суботу у віці 85 років. Останні вісім років він був у комі після інсульту, який стався 2006 року.

У 2005 році Шарон у намаганні послабити напруженість із палестинцями реалізував план розмежування, за яким зі смуги Гази були виведені ізраїльські військові і єврейські поселенці. Однак серед палестинців досі побутує думка, що Шарон був їхнім ворогом. Владне в смузі Гази угруповання «Хамас» заявило, що вітає поідомлення про смерть колишнього прем’єра.

тіло Аріеля Шарона виставлене для прощання перед будівлею ізраїльського Кнесету в Єрусалимі. Аріеля Шарона поховають у понеділок на родинній фермі в пустелі Негев.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ