На Хмельниччині затверджено план заходів на 2014 рік із запобігання відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом

На Хмельниччині затверджено план заходів на 2014 рік із запобігання відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом

13.01.14 20:35 0 849
Кабінет Міністрів України і Національний банк України постановили затвердити план заходів на 2014 рік із запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України та Національного банку України № 971 від 25 грудня 2013 р. міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади належить надсилати щокварталу до 10 числа наступного місяця Державній службі фінансового моніторингу інформацію про виконання плану заходів, затвердженого цією постановою, для подання щокварталу до 25 числа наступного місяця звіту Кабінетові Міністрів України і Національному банку України.

Планом заходів, зокрема, передбачено удосконалення законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму.

В свою чергу правоохоронним органам належить продовжити роботу з виявлення фактів приховування чи маскування незаконного походження доходів, визначення джерел їх походження, місцезнаходження і переміщення, напрямів використання (зокрема для провадження підприємницької, інвестиційної, іншої господарської або благодійної діяльності, здійснення розрахункових і кредитних операцій), а також з пошуку, арешту та конфіскації таких доходів.

Необхідно забезпечити з метою протидії відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму у зовнішньоекономічній діяльності запобігання незаконному перерахуванню коштів за кордон, що здійснюється фізичними особами та суб’єктами господарювання через офшорні зони, у тому числі з використанням «компаній-оболонок», проведення перевірок наявності реєстрації та діяльності іноземних контрагентів шляхом обміну інформацією з відповідними органами іноземних держав, використання міжнародних баз даних.

Будуть продовжені і заходи, спрямовані на виявлення фактів кіберзлочинності та запобігання легалізації (відмиванню) доходів, одержаних від здійснення кіберзлочинів, а також на виявлення та припинення протиправної діяльності «конвертаційних центрів» та підприємств з ознаками фіктивності, задіяних у легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванні тероризму.

Передбачено здійснювати обмін інформацією щодо виявлення фактів протиправної діяльності суб’єктів господарювання, у тому числі підприємств з ознаками фіктивності, задіяних у схемах легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансування тероризму, а також забезпечити обмін відповідною інформацією з компетентними органами іноземних держав та міжнародними організаціями з метою встановлення методів, фінансових схем та механізмів зазначеної протиправної діяльності та документування правопорушень.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Ізраїлі поховають Аріеля ...

КОМЕНТАРІ