Обама привітав початок виконання угоди про ядерну програму Ірану

Обама привітав початок виконання угоди про ядерну програму Ірану

13.01.14 18:10 0 865
Президент США Барак Обама привітав початок виконання угоди про ядерну програму Ірану. Про це йдеться у спеціальній заяві Білого дому. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Обама заявив, що не має ілюзій щодо того, наскільки важким буде рух на цьому шляху, але закликав дати шанс на успіх дипломатії. За його словами, безпрецедентні санкції і жорстка дипломатія допомогли посадити Іран за стіл переговорів.

Від 20 січня Іран вперше розпочне ліквідацію своїх запасів високозбагаченого урану і демонтаж деяких об’єктів інфраструктури, що дозволяють здійснювати таке збагачення, нагадує президент США. У заяві також ідеться, що Іран погодився обмежити свої можливості збагачення урану, не встановлюючи і не запускаючи нові центрифуги і не використовуючи центрифуги нового покоління.

Нові і частіші перевірки ядерних об’єктів Ірану дозволять світу переконатися, що Іран виконує свої зобов’язання. Всі ці кроки сприятимуть меті – не дати Іранові здобути ядерну зброю, заявив Обама.

Протягом наступних шести місяців США і їхні партнери Велика Британія, Франція, Німеччина, Росія і Китай, а також ЄС послаблюватимуть санкції, і робитимуть це доти, доки Іран виконує свої зобов’язання. Про це сторони домовилися наприкінці минулого тижня на переговорах у Женеві.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міліціонери розкрили ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ