Житомирські школярі разом з міліціонерами відвідали унікальну православну святиню

Житомирські школярі разом з міліціонерами відвідали унікальну православну святиню

13.01.14 21:29 0 809
Правоохоронці організували для дітлахів обласного центру цікаву і пізнавальну екскурсію до унікальної духовної святині – Свято-Анастасіївського монастиря у м. Житомирі.

- Задля сприяння духовній освіті дітей, а також дбаючи про дозвілля школярів під час зимових канікул, правоохоронці організовують для них різнопланові заходи, - повідомив т.в.о. начальника УМВС Василь Дячук. – Нині працівники кримінальної міліції у справах дітей запросили своїх підопічних завітати до одного з унікальних православних місць Житомирщини.

Юних гостей зустрів отець Олександр, який розповів про історію обителі та її засновницю – схимонахиню Рафаїлу. Нині віряни відвідують її могилу та залишають записки із найсокровеннішими бажаннями, більшість з яких, за їх свідченнями, обов’язково збуваються. Дітлахи, дізнавшись про це, теж залишили у чудодійній скриньці свої послання, сподіваючись на здійснення загаданих бажань. Тут же вони отримали благословення та помазання освяченим миром.

Тим часом монахині підготували для юних гостей смачний обід. Школярі змогли скуштувати монастирські страви, помолившись перед тим під настановою святого отця. Приємною несподіванкою для них стали різдвяні іконки та солодкі подарунки, які від імені мешканців монастиря передав їм отець Олександр.

Цього дня дітлахи дізналися про значення таїнства сповіді, розпитали священнослужителя і про його особистий життєвий шлях. Із зачудуванням слухали вони розповіді священика про його служіння на Крайній Півночі.

Сподобався дітлахам і великий вертеп, обладнаний просто в дворі монастиря. Вони наввипередки демонстрували свої знання Різдвяної історії, оповідаючи про появу маленького Ісуса. Згодом школярі відвідали нижній храм новозбудованого собору Святої Анастасії Римлянині. Тут вони могли помолитися про своїх рідних та запалити свічки.

Наостанок усі дітлахи напилися цілющої води з монастирського джерела. Сповнені нових вражень та духовно збагачені, поверталися вони додому, несучи часточку світла та добра у свої родини.

– Це не перша наша духовна подорож, - каже керівник дитячої міліції УМВС Житомирщини Галина Шилова. – Наприкінці минулого року ми з дітьми відвідали монастир в урочищі Кип’ячому Малинського району й ця подорож дала юні не тільки позитивні враження, але й поштовх творити добро та ділитися ним з ближніми.

Тож такі екскурсії, обіцяють правоохоронці, стануть доброю традицією у подальшій профілактичній роботі міліціонерів з дітьми.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківську ...
Наступна новина: Чернівці: Відкрито ...

КОМЕНТАРІ