У Луцьку кількість податкових перевірок зменшилась, а їх ефективність зросла

У Луцьку кількість податкових перевірок зменшилась, а їх ефективність зросла

14.01.14 08:46 0 811
У 2013 році фіхівцями Луцької ОДПІ проведено 56 планових перевірок платників податків, що на 84 перевірки менше в порівнянні з 2012 роком. За результатами проведених перевірок донараховано 18,8 мільйонів гривень.

Про це заявив заступник начальника Луцької ОДПІ Головного управління Міндоходів у Волинській області Андрій Ткачук на зустрічі з представниками малого та середнього бізнесу, де обговорювалися актуальні питання роботи інспекції у 2013 році.

Посадовець зазначив, що завдяки використанню ризикоорієнтованої системи, яка автоматично відбирає платників для перевірок, їх кількість в місті Луцьку та районі зменшилася в 2,5 рази, а ефективність зросла в 1,2 рази.

«Автоматизована система, - сказав Андрій Михайлович, - відбирає для перевірок не більше 1 відсотка суб'єктів господарювання, зареєстрованих в Луцькій ОДПІ. Ми аналізуємо їх ризики і, якщо можна так сказати, вибірково виходимо на перевірки».

Андрій Ткачук запевнив, що тенденція до скорочення кількості перевірок збережеться й надалі. Він також підкреслив, що за ініціативою Міністерства доходів і зборів України мораторій на перевірки малого та середнього бізнесу буде продовжено до 2015 року.

Крім того, посадовець нагадав, що у 2014 році буде впроваджена система електронних дистанційних перевірок, завдяки чому платники податків з низьким рівнем ризику зможуть проходити аудит дистанційно.

Довідково: Новація електронних дистанційних перевірок у 2014 році стосуватиметься суб'єктів господарювання, що працюють на спрощеній системі оподаткування. З 2015 року електронні перевірки будуть доступні для малого та середнього бізнесу, а з 2016 - для решти платників.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прокуратура Закарпаття ...
Наступна новина: У Львівській області для ...

КОМЕНТАРІ