Закарпатська прокуратура допоможе повернути державі майже 200 тис. грн.

Закарпатська прокуратура допоможе повернути державі майже 200 тис. грн.

14.01.14 16:06 0 843
Торік органами прокуратури області прийнято 30 постанов про проведення перевірок у сфері пенсійного забезпечення, за результатами яких розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання владою або службовим становищем (ст. 364 КК України), розглянуто із вжиттям заходів 24 подання, за якими до відповідальності притягнуто 23 посадові особи, в тому числі 22 – органів контролю. Вжито заходів до відшкодування майже 200 тис. грн. єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, а також пред’явлено позовів на загальну суму понад 119 тис. грн.

До прикладу, прокуратурою Тячівського району розпочато кримінальне провадження щодо зловживання службовим становищем службовими (ч.1 ст. 364 КК України) особами Дубівського споживчого товариства Тячівської райспоживспілки Закарпатської області, які упродовж 2009 року шляхом внесення завідомо недостовірних відомостей до первинних документів бухгалтерського обліку видавали довідки про страховий стаж найманих працівників, на підставі яких громадяни незаконно отримували пенсію.

Досудове розслідування за цим фактом триває.

Крім того, прокуратурою області упродовж 2013 року проведені перевірки з питань додержання вимог пенсійного законодавства в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Закарпатській області, за результатами яких внесено два подання, до відповідальності притягнуто 3 службові особи.

Повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області

«Карпатський об’єктив»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ