ДСНС Закарпаття просить поступатися дорогою пожежним автомобілям

ДСНС Закарпаття просить поступатися дорогою пожежним автомобілям

14.01.14 11:13 0 783
Правила дорожнього руху, що діють на території України (п. 3.2) свідчать: «У разі наближення транспортного засобу з увімкненим синім проблисковим маячком та (або) спеціальним звуковим сигналом водії інших транспортних засобів, які можуть створювати йому перешкоду для руху, зобов’язані дати йому дорогу і забезпечити безперешкодний проїзд зазначеного транспортного засобу (і супроводжуваних ним транспортних засобів).

Проте, не всі водії вважають своїм обов’язком дати дорогу спецавтомобілю, що поспішає за викликом. Дані факти є дуже тривожними, адже під час пожежі лік часу йде на хвилини. А наслідком такої неповаги до рятувальників може стати не тільки зниження оперативності прибуття на місце пожежі чи події, а й загибель чи травмування людей, втрата народного, людського майна.

Ще однією серйозною проблемою, з якою стикаються вогнеборці є заставлені приватним автомобільним транспортом міські вулиці і проїзди житлових дворів. Пожежно-рятувальним автомобілям доводиться рухатися дуже повільно, балансуючи між припаркованими автівками, а це, знов ж таки призводить до зниження оперативності прибуття та втраті дорогоцінного часу.

Управління ДСНС України у Закарпатській області звертається до власників транспортних засобів з проханням бути уважними на дорозі. Пам’ятайте, причиною людської байдужості можуть стати людські життя, тож не допускайте її на дорозі. Будьте відповідальні!

Повідомляє У ДСНС України у Закарпатській області.

«Карпатський об’єктив»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Латвії завершився 35-й ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ