На Хмельниччині постать Великого Кобзаря житиме вічно

На Хмельниччині постать Великого Кобзаря житиме вічно

14.01.14 12:44 0 787
Тарас Шевченко - відомий у світі, в першу чергу, як митець слова. Однак це аж ніяк не забирає його слави, як художника. Найперше його постать можна окреслити як борця, який став символом української нації. У його творчості поезія і живопис тісно пов’язані між собою. Для Шевченка живопис став потребою, вираженням його творчого духу.

заступник голови – керівник апарату адміністрації Лілія Бернадська завітала до обласної бібліотеки для дітей ім.. Т.Г.Шевченка аби оглянути експозицію репродукцій картин «Пензлем Шевченка», присвячену пам’яті Великого Кобзаря українського народу.

Традиційно український народ звертається до постаті Великого Кобзаря, яка у своїй величі була, є і залишається ні з чим незрівнянною, невичерпною для людського подиву й осягнення.

Лілія Віталіївна зазначила, що 2014 рік, з метою вшанування 200-річного ювілею видатного сина українського народу, Указом Президента України від 11.04.2012 р. оголошений Роком Тараса Шевченка.

Глава держави наголошує, що гідне відзначення цієї славетної дати має консолідувати українське суспільство та зміцнювати імідж Української держави.

Посадовець спілкуючись з дітьми, висловила переконання, що вшанування пам’яті Шевченка буде триватиме і надалі, все глибше та глибше розкриваючи та примножуючи його творчість.

Тарас Шевченко, як художник, займає чільне місце в українському образотворчому мистецтві. Він став першим художником, який проклав новий реалістичний напрям, і став основоположником критичного реалізму в українському мистецтві. Тарас Григорович був одним з найталановитіших майстрів офорту того часу та прекрасно володів всіма відомими тоді засобами графічного зображення.

Лілія Бернадська зазначила, що державотворці та представники органів місцевого самоврядування шанують його як людину, яка була великим патріотом держави, який безмежно любив свою землю та прославляв її не лише словом, а у мистецьких художніх творіннях.

У ході заходу учні декламували свої улюблені твори поета. Порадували присутніх своїм співом та грою на бандурах також студентки музичного училища ім.. В.І.Заремби.

Поважна гостя побажала присутнім школярам плідного екскурсу до творчості Тараса Шевченка.

Шевченка без перебільшення можна назвати геніальним художником. У його картинах відбилася вся глибина і самобутність його особистості. Це прекрасно, що нині ми повертаємо собі національну самосвідомість під знаком Шевченка. Бо він був гуманістом та інтернаціоналістом, не мав ані краплини національної зарозумілості чи упередженості проти інших народів; любив Україну, за неї стояв непохитно, і себе віддав не тому, що хотів її підняти над іншими народами, а тому що хотів бачити її рівною з іншими у сім’ї світовій - «сім’ї вольній, новій».

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 6,4 млн грн дотації за ...
Наступна новина: В Україні почалася справжня ...

КОМЕНТАРІ