На Хмельниччині дільничні інспектори міліції, наражаючись на небезпеку, врятували життя 22-річному юнакові

На Хмельниччині дільничні інспектори міліції, наражаючись на небезпеку, врятували життя 22-річному юнакові

14.01.14 12:16 0 697
Хлопець, який перебував за кермом «ВАЗ 2101», не впорався з керуванням і врізався в електроопору. Заступник начальника сектору дільничних інспекторів міліції Городоцького РВ УМВС України в Хмельницькій області Сергій Чорний та його підлеглий Дмитро Івашко, які стали свідками ДТП, не гаючи ні хвилини, кинулись до потерпілого, витягли його із автомобіля і до приїзду «швидкої» надали юнаку першу медичну допомогу.

Того дня погодні умови були не надто сприятливими — туман і ожеледиця значно ускладнювали дорожній рух. Правоохоронці якраз поверталися із виклику і, проїжджаючи через село Зверхівці, стали свідками ДТП: «ВАЗ 2101» вийшов на обгін, але водій не впорався з керуванням. На льоду автомобіль почало крутити і винесло прямо на придорожню електроопору, яка впала на автівку, а обірвані проводи повисли над проїжджою частиною.

За словами очевидців, на місці автопригоди зібралось чимало жителів села та близько двох десятків автомобілів, але ніхто не наважувався допомогти водієві «Жигулів», адже проводи були під напругою і могли в будь-який момент впасти на людей.

— Коли ми підійшли безпосередньо до місця автопригоди, то побачили, що водій перебуває у непритомному стані, із голови тече кров… — розповідає заступник начальника сектору дільничних інспекторів міліції Городоцького РВ УМВС Сергій Чорний. — Витягти його теж було нелегко, адже дверцята автомобіля не відчинялись, і видно було, що хлопця добряче затисло сидінням.

Працівники міліції одразу ж викликали «швидку допомогу» та службу обслуговування електромереж, та, не гаючи часу, кинулись на допомогу потерпілому.

Сергій Чорний, який, до речі, тривалий час працював у Державтоінспекції, разом із молодшим колегою Дмитром Івашком, діяли чітко і впевнено. За допомогою лома, який принесли місцеві хлопчаки, їм вдалося виважити передні пасажирські дверцята, через які і витягли горе-водія. Щоб той не замерз до приїзду лікарів, правоохоронці дістали з автомобіля заднє сидіння, на яке і поклали непритомного, попередньо перебинтувавши криваву рану на голові.

На щастя, життя юнакові вдалося врятувати. Наразі він перебуває на лікуванні в травматологічному відділенні районної лікарні. У потерпілого діагностували перелом стегна, черепно-мозкову травму та пошкодження ока. Біля хлопця постійно перебуває його матір, яка щиро дякує працівникам райвідділу за порятунок сина, а от керівництво районної міліції тривалий час нічого не знало про героїчний вчинок дільничних інспекторів, адже ті нікому про те, що сталося, не розповідали, бо вважають, що допомога людям — це і є безпосередній обов’язок кожного працівника міліції.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопіль: переможці ...
Наступна новина: В Ужгороді на вулиці ...

КОМЕНТАРІ