В управлінні культури ЛМР бачать театр Лесі Українки осередком сучасної драми

В управлінні культури ЛМР бачать театр Лесі Українки осередком сучасної драми

14.01.14 08:06 0 753
Львівський драматичний театр імені Лесі Українки повинен розвиватися в напрямку сучасної драми.

Про це під час прес-конференції заявила начальник управління культури Львівської міськради Ірина Подоляк.

«Для нас це є архіважливим. Це може сприяти і розвитку україномовної драматургії, яка зараз починає дуже кволо, однак дуже якісно розвиватися. З іншого боку, це допоможе театру знайти своє місце на культурній мапі Львова», – сказала Ірина Подоляк.

Вона заявила, що управління культури не хотіло б, аби у Львові збільшувалась кількість театрів із класичним репертуаром.

«Ми не хотіли б множити театри, що пов’язані виключно з класичним репертуаром. Мусимо давати можливість розвиватися культурі в ширшому сенсі», – зазначила Ірина Подоляк.

Начальник управління культури додала, що у міськраді розраховують на тіснішу співпрацю театру з фестивалем сучасної драматургії «Драма.ua».

«Розраховуємо, що це теж дасть поштовх молодіжній трупі театру. Це прекрасні амбітні люди, що хочуть працювати. Вони відкриті до пошуку», – розповіла вона.

Нагадаємо, начальник управління культури Ірина Подоляк оголосила про початок відбору кандидатів на посаду директора Львівського драматичного театру ім. Лесі Українки.

Кожен, хто хоче взяти участь у конкурсі, повинен подати пакет необхідних документів в управління до 13 лютого включно. Потрібно подати: резюме, копії документів про освіту, сертифікатів, стратегічний план розвитку установи на три театральні сезони 2014-2016 рр. (мультимедійна презентація та текстовий документ), мотиваційний лист, три рекомендаційні листи.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ