Газету «КоммерсантЪ Україна» частково або повністю продадуть

Газету «КоммерсантЪ Україна» частково або повністю продадуть

14.01.14 09:12 0 803
Видавничий дім «КоммерсантЪ» частково або повністю продасть газету «КоммерсантЪ Україна».

Про це в інтерв’ю «Телекритиці» повідомив генеральний директор видавничого дому Павло Філенков.

За його словами, український «КоммерсантЪ» збитковий, проте закривати проект не будуть через його політичний характер, тому й збираються шукати інший спосіб монетизації».

Також він заявив, що видавничий дім зараз активно інвестує у сайт видання. Найближчим часом планується посилити не тільки суто інформаційну складову, а також сервіси купівлі квитків та товарів. «Ми вбухуємо в нього (сайт – ред.) гроші, ми запускаємо програми для планшетників... Все це робимо тільки тому, що це роблять всі інші і не робити цього не можна... Ось з голою попою незручно ходити, без сайту незручно ходити», – розповів Філенков.

Він також додав, що таким чином компанія перестраховується на майбутнє. «Є відчуття, що перегрітість інтернет-проектів є у всьому світі, і ми в цьому сенсі повторюємо історію всього світу. Повторюємо так само, як ми тягнемо проект в Україні. Ми точно так само, щоб не опинитися у хвості, тягнемо і сайт», – пояснив Філенков, додавши, що дозволити собі закрити сайт видавничий дім не може. За його словами, при рівній аудиторії інтернету та паперовій версії сайт «Коммерсанта» отримує приблизно 10% рекламного доходу від обсягу паперового видання. «Це гідний показник», – заявив він.

Збитковість газети гендиректор видавничого дому пояснив так: «На з нашої точки зору, видань, а точніше медіакомпаній, що працюють «в білу» і сплачують повністю білу зарплатню, в Україні немає. Ми маємо свої стандарти. Ми змушені були в Україні працювати так само, як і ви. Через це щодо інших видань маємо негативний баланс за українським проектом».

Газету «КоммерсантЪ Україна» було запущено в 2005 році «з політичних міркувань за прямою вказівкою власника, а ним тоді був Борис Абрамович Березовський», розповів Філенков. У газети також є своє програма «Weekend», яка стала одним із найбільш вдалих проектів в Україні – без просування він відразу став успішним, у півтора-два рази перевищивши плани щодо розміщення реклами.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ